Kofilky jsou inspirovány starodávnou ale velice oblíbenou čokoládou Kofilou, která se v tomto receptu promítá do kombinace kávových a čokoládových tónů. Byla to čokoláda našeho dětství, dokonce jedna z nejoblíbenějších a nejznámějších. Toto cukroví je ideální pro ty, kdo mají rádi výraznější, ne úplně sladkou chuť. Je to lahodné cukroví, který kombinuje jemnou chuť kávového krému, křupavé mandle a čokoládu. Je elegantní svým vzhledem a má svou osobitost, kterou vynikne na každém svátečním, zejména vánočním stole.

Recept na Kofilky s mandlí

Ingredience na přípravu

Těsto

  • 180 g hladké. mouky
  • 50 g moučkového cukru
  • 10 g vanilkového cukru
  • 1 žloutek
  • 120 g změklého másla

Náplň

  • 1 tyčinka Kofila
  • 50 g moučkového cukru
  • 120 g změklého másla

Postup přípravy

1. V misce smícháme sypké ingredience na těsto, přidáme žloutek a máslo a ručně vypracujeme těsto, které dáme na 1 hodinu do lednice chladit.

Ručně si připravíme těsto.
Ručně si připravíme těsto.

2. Náplň si připravíme vyšleháním másla, cukru a jemně nastrouhané tyčinky Kofily. Vyšleháme krém, který uložíme do lednice.

V šlehači vyšleháme nápln.
Ve šlehači vyšleháme náplň.

3. Těsto vyndáme z lednice, rozdělíme na 2 poloviny a jednu polovinu vrátíme zpět do lednice.

4. Druhou polovinu za pomoci pečícího papíru rozválíme na vále na plat o tloušťce 4 mm.

5. Kráječem těsta namáčeném v oleji těsto rozkrájíme na rovnoměrné obdélníčky.

Těsto rozkrájíme na obdélníčky.
Těsto rozkrájíme na obdélníčky.

6. Uložíme na plech s pečícím papírem a pečeme v troubě při teplotě 180 stupňů 10 minut. Necháme vychladit.

Upečeme v troubě.
Upečeme v troubě.

7. Cukrářským sáčkem nanášíme připravenou náplň na spodní stranu obdélníčků a druhým obdélníkem slepíme k sobě.

Cekrářským sáčkem plníme a slepujeme.
Cukrářským sáčkem plníme a slepujeme.

8. Namočíme 1 stranou do čokoládové polevy a ihned ozdobíme oloupanou mandlí. Necháme ztuhnout v lednici.

Jednu stranu kofilek namáčíme do polevy.
Jednu stranu kofilek namáčíme do polevy.
Zdobíme loupanou mandlí.
Zdobíme loupanou mandlí.

Tipy na polevu a zdobení

Hořkou čokoládovou polevu můžeme nahradit mléčnou nebo bílou polevou, na zdobení můžeme místo mandlí použít různé druhy ořechů.

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!


Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest