Vánoce by prostě nebyly ono bez stolu plného mnoha druhů krásně nazdobeného 
vánočního cukroví. Pečení vánočního cukroví začíná týden nebo i dva před svátky. Každý den se vyrábí jeden nebo dva druhy, a když Štědrý večer zaklepe na dveře, talíř je plný různých tvarů, barev a chutí. Tato srdíčka jsou typem pečiva zvaného křehké pečivo, Těsto se vyrábí smícháním mouky s máslem nebo margarínem. Výsledkem je drobivá textura, která je hustá, na rozdíl od vzdušné a nadýchané textury pečiva. Ale pojďme radši péct!

Recept na Křehká srdíčka s marmeládou

Ingredience k přípravě

  • 500 g hladké mouky
  • 250 g moučkového cukru
  • 6 g prášku do pečiva
  • 200 g rostlinného tuku (margarínu)
  • 2 vejce
  • džem (červený rybíz nebo jahoda),
  • moučkový cukr

Postup

1. V misce smícháme prosetou mouku s moučkovým cukrem a práškem do pečiva.

2. Přidáme vejce a margarín a vypracujeme rukou jednolité těsto, které zabalené do folie dáme cca na 30 minut do lednice odpočinout.

3. Poté těsto vyndáme na vál a vykrajovátkem vykrajujeme srdíčka, která ukládáme na plech s pečícím papírem. U poloviny koleček vykrojíme malé kolečko.

Těsto vyválíme a vykrajujeme srdíčka.
Těsto vyválíme a vykrajujeme srdíčka.

4.Pečeme v troubě cca 12 minut při teplotě 175 stupňů, dokud srdíčka nemají zlatavé okraje.

V polovině srdíček vykrojíme otvor.
V polovině srdíček vykrojíme otvor.
Srdíčka upečeme v troubě.
Srdíčka upečeme v troubě.

5. Po upečení necháme srdíčka vychladnout a mažeme nejlépe rybízovou marmeládou celá kolečka bez otvoru.

Slepujeme marmeládou,
Slepujeme marmeládou

6. Poté slepíme každé srdíčko se srdíčkem s otvorem a poprášíme moučkovým cukrem.

Tipy

Srdíčka uchováváme v uzavíratelné dóze na chladném místě. Marmeláda srdíčka po čase zvláční a chuťově se propojí. Můžeme vyzkoušet různé druhy marmelád nebo je doplnit tenkou vrstvou džemu podle oblíbené chuti.

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!



Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest