Představujeme vám fantastický recept na cheesecake s Limoncello likérem a malinami v želé. Jde os skvělý letní dezert, který vás příjemně osvěží a hodí se také pro zahradní stolování. Korpus ve spodu dortu upečeme předem v kulaté formě o průměru 26 cm z 60 g mouky, 60 g cukru a 2 vajec. Alternativně koupíme v supermarketu hotový korpus a nerozehřejeme díky tomu ani troubu. Chuťově bude asi o něco lepší ten doma upečený, na druhou stranu během horkých letních dní se nám moc pochopitelně nechtělo péct. Likér Limoncello je základ pro tento dezert a zakoupíte ho v jakémkoliv obchodě, je u nás běžně dostupný.
Recept na cheesecake s likérem Limoncello
Ingredience pro přípravu
- korpus na dort (koupený nebo upečený)
- 500 g sýra Philadelphia
- 2 malinové kompoty
- 170 g cukru
- 2 balení želatiny
- 100 ml likéru Limoncello
Postup přípravy
1. Korpus si necháme ve formě s krajním prstencem, ve kterém se pekl. Případně do formy vložíme hotový korpus.
2. V míse smícháme smetanový sýr s cukrem tak, aby se cukr úplně rozpustil.
3. 1 balení želé vysypeme do likéru a vše dáme do hrnce.
4. Zahříváme na sporáku, dokud se želé nerozpustí, ale nevaříme.
5. Za stálého míchání zapracujeme likér s želé do sýra a v jiné míse si vyšleháme smetanu, abychom měli tuhou šlehačku.
6. Hotovou šlehačku také zapracujeme stěrkou do sýrového krému a ten rovnoměrně naneseme na korpus.
7. Dort dáme n 3 hodiny do lednice a poté ho posypeme ovoce z kompotu.
8. Zbylou želatinu dáme na 10 minut do 450 ml šťávy z malinového kompotu a na slabém ohni na sporáku ji rozpustíme.
9. Zprvu postupně rozpuštěnou želatinu přiléváme po lžících na dort, za chvíli dolejeme zbytek.
10. Dort dáme na noc do lednice.
Co je Limoncello likér?
Pokud náhodou tento skvělý likér neznáte, jde o tradiční alkoholický nápoj vyráběný převážně z citronových slupek. Původně pochází z jižní oblasti Itálie, kde roste, díky své intenzivní chuti a vůni, vhodná odrůda citronů. Používá se zejména jako přísada do dezertů, koktejlů nebo jako digestiv. Tento osvěžující likér je symbolem italské pohostinnosti.