Přemýšlíte nad něčím vydatným ale ne moc těžkým v těchto dnech, kdy se ještě zima občas ohlásí? Určitě stojí za vyzkoušení jídlo, které vám dnes nabídnu, i když není možná tak běžné, jako jiná jídla. Jeho chuť vás určitě překvapí, protože v tomto případě se krásně doplňuje chuť vepřové krkovičky s jemně oříškovou chutí růžičkové kapusty. Miluji z ní mimochodem polévku, ale takhle s masem je to taky ohromní specialitka.

Růžičková kapusta obsahuje vlákninu, tudíž je opět prospěšná našemu zdraví. Správně připravená vepřová krkovice je křehká a plná chuti. Když spojíte tyto dvě suroviny, můžete tak vytvořit dokonalý pokrm výrazných chutí, který se hodí jak k rodinnému obědu, tak k slavnostnímu stolu.

Recept na krkovičku s křupavou kapustou – jarní pochoutka

Ingredience potřebné k přípravě této skvělé zimní pochoutky

  • 500 g krkovice
  • lžíce sádla
  • 3 cibule
  • 200 g růžičkové kapusty
  • 1 bobkový list
  • mletý kmín
  • sladká mletá lahůdková paprika
  • sůl
  • mletý pepř
  • solamyl (volitelné)
  • vývar (nebo voda)

Postup přípravy

1. Maso nakrájíme na kostky, na pánvi orestujeme nakrájenou cibuli a maso k ní přidáme. následně jej okořeníme a osolíme.

2. Maso restujeme, dokud nepustí šťávu, poté zalijeme vývarem nebo vodou a dusíme do měkka.

Recept na růžičkovou kapustou se smetanou a slaninou

Růžičková kapusta na slanině a smetaně: Z obávané zeleniny se stane královna vašeho talíře

3. Před koncem vaření přidáme očištěné a napůl překrojené kapustičky. Chvíli ještě necháme dusit, dokud nejsou kapustičky měkké na zkus a zahustíme škrobem rozšlehaným ve vodě. Převaříme a vypneme.

Servírování

Pokrm podáváme s vařeným bramborem nebo s houskovým knedlíkem.

Krkovičku s křupavou kapustou můžeme podávat i s houskovým knedlíkem
Foto: cooky.cz, Krkovičku s křupavou kapustou můžeme podávat i s houskovým knedlíkem
Obrázek receptu na zapečený kastrol z růžičkové kapusty s klobásou.

Zapečený kastrol z růžičkové kapusty s klobásou

Obrázek receptu na vepřovou krkovici na cibuli a žampionech s bramborovou kaší.

Vepřová krkovice na cibuli a žampionech s bramborovou kaší a jako příloha třeba okurkový salát

pozn.: částečně upraveno AI

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest