Přemýšlíte nad něčím vydatným ale ne moc těžkým v těchto dnech, kdy se ještě zima občas ohlásí? Určitě stojí za vyzkoušení jídlo, které vám dnes nabídnu, i když není možná tak běžné, jako jiná jídla. Jeho chuť vás určitě překvapí, protože v tomto případě se krásně doplňuje chuť vepřové krkovičky s jemně oříškovou chutí růžičkové kapusty. Miluji z ní mimochodem polévku, ale takhle s masem je to taky ohromní specialitka.
Růžičková kapusta obsahuje vlákninu, tudíž je opět prospěšná našemu zdraví. Správně připravená vepřová krkovice je křehká a plná chuti. Když spojíte tyto dvě suroviny, můžete tak vytvořit dokonalý pokrm výrazných chutí, který se hodí jak k rodinnému obědu, tak k slavnostnímu stolu.
Recept na krkovičku s křupavou kapustou – jarní pochoutka
Ingredience potřebné k přípravě této skvělé zimní pochoutky
- 500 g krkovice
- lžíce sádla
- 3 cibule
- 200 g růžičkové kapusty
- 1 bobkový list
- mletý kmín
- sladká mletá lahůdková paprika
- sůl
- mletý pepř
- solamyl (volitelné)
- vývar (nebo voda)
Postup přípravy
1. Maso nakrájíme na kostky, na pánvi orestujeme nakrájenou cibuli a maso k ní přidáme. následně jej okořeníme a osolíme.
2. Maso restujeme, dokud nepustí šťávu, poté zalijeme vývarem nebo vodou a dusíme do měkka.

Růžičková kapusta na slanině a smetaně: Z obávané zeleniny se stane královna vašeho talíře
3. Před koncem vaření přidáme očištěné a napůl překrojené kapustičky. Chvíli ještě necháme dusit, dokud nejsou kapustičky měkké na zkus a zahustíme škrobem rozšlehaným ve vodě. Převaříme a vypneme.
Servírování
Pokrm podáváme s vařeným bramborem nebo s houskovým knedlíkem.

Zapečený kastrol z růžičkové kapusty s klobásou

Vepřová krkovice na cibuli a žampionech s bramborovou kaší a jako příloha třeba okurkový salát
pozn.: částečně upraveno AI