5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Přejít na video Tisknout recept

Tyto krůtí masové kuličky s fetou se snadno vyrábějí a mohou být podávány jakýmkoliv způsobem. Jsou výbornné jen s jednoduchou citronovou jogurtovou omáčkou, ale hodí se i k dobré omáčce nebo do jakéhokoliv salátu.

Krůta je odborníky považována za superpotravinu. Krůtí maso je velmi dobře stravitelné, neobsahuje příliš tuku a obsahuje hodně bílkovin. Zároveň obsahuje ze ¾ bílé maso a z jedné ¼ maso tmavé.

Masové kuličky obsahují opravdu velmi málo strouhanky, dejte jen tolik aby nebyly vysušené či tuhé. Pokud máte pocit, že je směs trochu mokrá a těžko se z ní tvoří kuličky, navlhčete si ruce vodou. Čím méně budete mletou směsí manipulovat, tím křehčí budou vaše kuličky.

Zdroj obrázku: cooky.cz, Recept na Krůtí kuličky s feta sýrem

Recept na Krůtí kuličky s feta sýrem

Autor receptu: Veronika Sobotková
5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas přípravy 20 minut
Čas vaření 20 minut
Celkový čas 40 minut
Porcí 4 osoby
Vaříme Krůtí kuličky s feta sýrem a citrónovo-jogurtovou omáčkou. Uvedené množství je pro 4 porce, délka přípravy 20 minut, délka pečení 20 minut.

Potřebné vybavení

  • Trouba
  • Plech na pečení

Suroviny

  • 500 g mletého krůtího masa
  • 1/2 malé žluté cibule (nakrájené nadrobno)
  • 1 kus velké vejce (lehce rozšlehané)
  • 4 stroužky česneku (rozlisovaného)
  • 1/2 hrnku strouhanky
  • 2 polévkové lžíce nasekané čerstvé petrželky
  • 1 polévková lžíce nasekaného čerstvého kopru
  • 1a1/2 lžičky soli
  • čerstvě mletý pepř
  • špetku červené papriky
  • 1/2 hrnku rozdrobeného sýru fera

Ingredience na citrónovo jogurtovou omáčku

  • 1/2 hrnku řeckého jogurtu
  • šťáva z 1/2 citrónu
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • Na servírování měsíčky citrónu a nasekaný čerstvý kopr a petrželku.

Postup 

  • Předehřejeme si troubu na 200° a vyložíme plech pečícím papírem
  • Ve velké míse smíchejte krůtí maso, cibuli, vejce, česnek, strouhanku, petržel, kopr, sůl, pepř, papriku
  • Přidáme fetu a jemně mícháme, dokud se vše dobře nespojí
  • Vytvarujeme masové koule, které pomažeme olejem a odkládáme na plech vyložený pečícím papírem
  • Pečeme dozlatova 18 až 20 minut

Postup na přípravu citrónovo jogurtové omáčky

  • Ve střední misce smícháme jogurt a citronovou šťávu; dochutíme solí a pepřem
  • Na talíř rozetřeme jogurt a poklademe masovými kuličkami
  • Posypeme koprem a petrželkou a podáváme s měsíčky citronu
  • Nechte si chutnat

Video recept

Uložit do Mé kuchařky
Cena: 230 Kč
Chod: Hlavní jídlo
Kuchyně: Řecká
Klíčové slovo: Feta sýr, Krůta, Krůtí kuličky



5 hvězdiček od 1 kuchaře (1 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest