Kuřecí játra bývají často podceňovanou surovinou, ale správně připravená se mohou stát opravdovou delikatesou. Tento recept na játra po mexicku vás bude bavit v případě, že máte chuť na něco pikantního a plného výrazných chutí. Kombinace jemných kuřecích jater, šťavnaté zeleniny a pikantního koření vás přenese do teplých krajin Mexika. A to přímo u vás doma :-).

Mexická kuchyně je známá svou pestrou škálou výrazných chutí a vůní, které dokážou povzbudit každého. Zároveň si ale zachovává jednoduchost a přesně to platí i pro tento recept. Příprava je rychlá, ingredience snadno dostupné a výsledek? Skvěle připravená játra na způsob, který není úplně tak běžný.

Recept na mexická kuřecí játra

Délka přípravy 30 minut. 4 porce.

Ingredience pro přípravu

  • 500 g kuřecích jater
  • 1 cibule
  • 1 konzerva drcených rajčat
  • 1 konzerva červených fazolí
  • 1 červená paprika
  • 2 řapíky celeru
  • 1 menší konzerva kukuřice
  • 2 stroužky česneku
  • čerstvý koriandr nebo petrželka
  • sůl a pepř
  • olej
  • mexické koření (může být směs chilli, římského kmínu, sladké papriky a mletého koriandru)

Postup přípravy

1. Najemno si nakrájíme cibuli a v rozpáleném oleji na pánvi ji orestujeme, dokud nezesklovatí.

2. Poté přidáme nakrájená játra, která dobře osolíme a restujeme s cibulí.

3. Po chvilce přidáme nakrájený celer a papriku a vše dobře ochutíme kořením.

4. Nyní přidáme rajčata z konzervy, promícháme a dusíme 15 minut.

5. Následně přidáme do pánve fazole, nasekané stroužky česneku a kukuřici.

6. Ochutnáme, dochutíme pepřem a případně solí.

7. Podáváme s rýží a ozdobené čerstvým koriandrem. Kdo nemá rád koriandr, může dát přednost petrželce.

Takto by měla vypadat zdravá a chutná kuřecí játra.
Zdroj: depositphotos, Takto by měla vypadat zdravá a chutná kuřecí játra.

TIP: Kuřecí játra na cibulce s rýží podle mého vylepšeného receptu

pozn.: částečně upraveno AI

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest