Kuřecí játra bývají často podceňovanou surovinou, ale správně připravená se mohou stát opravdovou delikatesou. Tento recept na játra po mexicku vás bude bavit v případě, že máte chuť na něco pikantního a plného výrazných chutí. Kombinace jemných kuřecích jater, šťavnaté zeleniny a pikantního koření vás přenese do teplých krajin Mexika. A to přímo u vás doma :-).
Mexická kuchyně je známá svou pestrou škálou výrazných chutí a vůní, které dokážou povzbudit každého. Zároveň si ale zachovává jednoduchost a přesně to platí i pro tento recept. Příprava je rychlá, ingredience snadno dostupné a výsledek? Skvěle připravená játra na způsob, který není úplně tak běžný.
Recept na mexická kuřecí játra
Délka přípravy 30 minut. 4 porce.
Ingredience pro přípravu
- 500 g kuřecích jater
- 1 cibule
- 1 konzerva drcených rajčat
- 1 konzerva červených fazolí
- 1 červená paprika
- 2 řapíky celeru
- 1 menší konzerva kukuřice
- 2 stroužky česneku
- čerstvý koriandr nebo petrželka
- sůl a pepř
- olej
- mexické koření (může být směs chilli, římského kmínu, sladké papriky a mletého koriandru)
Postup přípravy
1. Najemno si nakrájíme cibuli a v rozpáleném oleji na pánvi ji orestujeme, dokud nezesklovatí.
2. Poté přidáme nakrájená játra, která dobře osolíme a restujeme s cibulí.
3. Po chvilce přidáme nakrájený celer a papriku a vše dobře ochutíme kořením.
4. Nyní přidáme rajčata z konzervy, promícháme a dusíme 15 minut.
5. Následně přidáme do pánve fazole, nasekané stroužky česneku a kukuřici.
6. Ochutnáme, dochutíme pepřem a případně solí.
7. Podáváme s rýží a ozdobené čerstvým koriandrem. Kdo nemá rád koriandr, může dát přednost petrželce.
TIP: Kuřecí játra na cibulce s rýží podle mého vylepšeného receptu
pozn.: částečně upraveno AI