Není řízek jako řízek. Jestli si myslíte, že stačí obalit plátek masa v mouce, vajíčku a strouhance, tak máte pravdu jen částečně. Řízek totiž může být celkem věda. Existuje celá řada způsobů, jak řízek připravit a naservírovat. Nebo to už víte? To prozradí dnešní kvíz.
Řízek stokrát jinak
Češi jsou známí tím, že jakmile vyrazí na delší výlet, nesmí ke svačině na cestu chybět řízek, chleba a kyselá okurka. Proč taky ne? Děti řízky milují, jíst se dá jak teplý, tak i studený a zároveň pořádně zasytí. Trojobal je nejčastějším způsobem, jak řízek připravit, ale možná jste nevěděli, že možností je mnohem více.
Nemusíte připravovat řízky jen z kuřecího nebo vepřového. Zvolit můžete i telecí nebo maso zcela vynechat a připravit vegetariánskou verzi z cukety nebo kapusty, třeba také z květáku či celeru. Pro jinou náhražku masa je možné sáhnout i po tempehu. Stejně tak můžete zvolit jiný druhy strouhanky. Ani olej na smažení nemusí být jen jeden, přistoupit můžete i na možnost smažit řízky v ghí nebo na sádle. Uvidíme, jak moc jste nakloněni novinkám, či zůstáváte raději konzervativnější a připravujete řízky tak, jak je většina lidí zvyklá. Zkuste si následující kvíz.
Kvíz: Jak dobře se vyznáte v řízcích?
Kvíz o pokrmech s hovězím masem: Základní znalosti zábavnou formou a pár triků pro každého kdo rád vaří
Velký kvíz na téma vánoční cukroví: Některé otázky ohledně přísad zodpoví jen zkušené cukrářky
Zdroj: Autorský text, Wikipedie