Znáte citronové kometky? Mezi sladkým a hodně sladkým cukrovím vnášejí na našim svátečním stole svěží citrusovou chuť, protože jde o jemné máslové sušenky s osvěžujícím citronovým nádechem , které se svojí jemností rozplývají na jazyku. Proto jsou vhodnou volbou jak na vánoční stůl, tak jen tak na mlsání ke kávě a čaji. Když k nim přidáte meruňkový džem a kousek marcipánu, teprve to bude to pravé a věřte, že si pochutnáte.

Recept na Lepené citrónové kometky z lineckého

Ingredience na přípravu

  • 200 g hladké mouky
  • 180 g másla
  • 100 g moučkového cukru
  • 60 g Solamylu
  • 2 žloutky
  • šťáva a kůra z 1 citronu
  • špetka soli
  • na dokončení – meruňková marmeláda, marcipánové hvězdičky

Postup přípravy

1. Do misky prosejeme mouku, cukr a solamyl a přidáme ostatní ingredience na těsto. Vypracujeme hladké těsto, které necháme v lednici odpočívat cca 1 hodinu.

Vypracujeme si hladké těsto
Vypracujeme si hladké těsto.

2. Těsto rozválíme na cca 3 mm tlustý plát a vykrajujeme komety. Polovině komet vykrojíme do chvostu slzičku. Upečeme nv troubě na plechu s pečícím papírem na 180 stupňů cca 6 minut.

Vykrajujeme kometky.
Vykrajujeme kometky.

3. Vychladlé slepujeme marmeládou a na každou kometku přilepíme marcipánovou hvězdičku.

Na závěr

Jemné citronové aroma a šťavnatá chuť nás pohltí už při prvním soustu. Ideální ke kávě nebo čaji, tyto kometky přinášejí kousek radosti do každého dne.

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!


Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest