Linecké cukroví ve tvaru květin patří mezi ty nejklasičtější, a přesto nejkrásnější druhy cukroví, které se na vánoční stůl dostanou. Jejich jemná máslová chuť a tenká vrstva marmelády v kombinaci s rozkošným květinovým tvarem z nich dělají skutečnou ozdobu každého tácu. Navíc jsou ideální pro pečení s dětmi – snadno se vykrajují a zdobení si každý užije po svém. Toto voňavé vánoční cukroví rozhodně stojí za to zařadit mezi vánoční klasiky, protože svou elegancí a chutí okouzlí každého.

Recept na linecké květiny

Délka pečení v troubě 20 minut.

Ingredience pro přípravu

  • 120 g másla
  • 120 g moučkového cukru
  • 70 g oleje
  • 1 vejce
  • 8 g vanilkového cukru
  • špetka soli
  • 2 g prášku do pečiva
  • 350 g mouky

Náplň a zdobení:

  • jahodový džem
  • moučkový cukr
  • Nutella

Postup přípravy

1. V míse utřeme stěrkou změklé máslo s moučkovým cukrem, poté přilejeme olej a promícháme.

Olej zapracujeme do směsi.
Zdroj: Yza dolce, Olej zapracujeme do směsi.

2. Jakmile je olej zapracovaný, přidáme vejce, špetku soli a vanilkový cukr.

3. Dobře vše zapracujeme a nakonec přisypeme prášek do pečiva s moukou.

4. Vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do sáčku a rozválíme na plát pro vykrajování.

Těsto vyválíme na plát.
Zdroj: Yza dolce, Těsto vyválíme na plát.

5. Nyní pomocí formiček ve tvaru květů vykrojíme z celého těsta sušenky a vyskládáme je na plech vyložený pečícím papírem.

Vykrojíme květiny.
Zdroj: Yza dolce, Vykrojíme květiny.

6. Uprostřed poloviny sušenek vykrojíme pomocí malého víčka ( například od pikniku, jesenky atd.) kolečka.

Vykrojíme středy u poloviny.
Zdroj: Yza dolce, Vykrojíme středy u poloviny.

7. Vložíme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme 20 minut.

8. Na sušenky bez vykrojení středu nyní naneseme jahodový džem nebo Nutellu a přikryjeme sušenkami s výkrojem.

Naneseme náplně.
Zdroj: Yza dolce, Naneseme náplně.

9. Nakonec posypeme moučkovým cukrem a doprostřed můžeme ještě skrze výkroj doplnit náplň.

Tipy nakonec

Nepřehlédněte: prohlédněte si veškeré naše recepty na linecké cukroví a jeho variace provedení.

Pokud chcete získat elegantní hladké sušenky, těsto příliš nemoučíme!

Těsto můžete připravit i dopředu a nechat ho v ledničce až dva dny. Před vyválením ho nechte trochu povolit, aby se lépe zpracovávalo.

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!


Write A Comment

Připnout na Pinterest