Máslový croissant je ikona francouzského pečiva, známá svou křehkou strukturou a bohatou máslovou chutí. Je to pečivo, které si získalo již srdce mnoha lidí po celém světě. Přestože je croissant sám o sobě dokonalým zážitkem, jeho potenciál je mnohem širší. Když začneme experimentovat s náplněmi do croissantu, tak můžete mít toto pečivo mnoho podob. Ať už jste milovníci sladkého, či dáváte přednost slaným chutím, možnosti, jak naplnit croissant, jsou nekonečné a veškerá konzumace bude výborný zážitek. Ponořme se do světa náplní, které váš croissant mohou povýšit.

Základ všech verzí je Máslový Croissant, ať už domácí nebo koupený.

Sladké potěšení

Máslový croissant a nekonečné možnosti náplní
Obrázek: cooky.cz, Máslový croissant a nekonečné možnosti náplní
  • Čokoládová bomba: To je klasika, která nikdy neomrzí. Naplníme croissant kvalitní hořkou nebo mléčnou čokoládou a necháme ji v troubě roztát. Můžeme k čokoládě na závěr dodat ještě nakrájený banán a bude to dokonalé.
  • Ovocné příchutě: Vyzkoušejte různé ovocné džemy nebo marmelády. Přidejte kousky čerstvého ovoce, které rozjasní nejen chuť, ale i vzhled vašeho croissantu.
  • Další verze mohou být různé oříškové másla či karamelové topinky.

Slané variace

Máslový croissant a nekonečné možnosti náplní, které vás uchvátí
Obrázek: cooky.cz, Máslový croissant a nekonečné možnosti náplní

Tato sekce bude ještě zajímavější než sladká. 👌

  • Sýrová verze: Naplníme croissant směsí sýrů jako gouda, čedar nebo brie. Přidáním špetky sušeného tymiánu nebo rozmarýnu povýšíme celý croissant o úroveň výš.
  • Šunková dobrota Kombinace kvalitní šunky a smetanového sýra je osvědčenou klasikou, která nás nikdy nezklame. Doporučujeme přidat plátek avokáda, okurky nebo rajčete.
  • Vaječná krása: Míchaná vajíčka se slaninou a baby špenátem promění croissant v lahodnou snídani, kterou si nejen zamilujete, ale i nás krásně nasytí. Dále si můžete s touto verzí hrát a přidat například špetku pepře a parmazánu pro další chuťový zážitek.
  • Pikantní chorizo: Pro milovníky pikantních chutí tu máme náplň s chorizem. Přidejte k tomu smetanový sýr a uvidíte, jak si pochutnáte.
  • Caprese klasika: Plátky mozzarelly, rajčat a čerstvé bazalky spolu s balzamikovou redukcí a olivovým olejem vytvoří lahodnou náplň inspirovanou Italií. Nebo vyzkoušejte namazat croissant například bazalkovým pestem a pak na to dát mozzarelu a rajčata.
  • Avokádové opojení: Naplňte si croissant plátky avokáda, majonézou, pestem a posypejte opraženými piniovými oříšky. Tato vegetariánská verze je naprostá pecka
  • Lososová variace: Rozkrojte si croissant a namažte křenovým pomazánkovým máslem, na to dejte uzeného lososa, rukolu a plátky uvařených vajec natvrdo.
  • Další verze náplní můžou být různé druhy pomazánek, jako například: vajíčková, rybičková, humus a jiné a jiné.

Jak vidíte variabilita náplní je nekonečná a může být velmi pestrá. Nebojte se experimentovat a uvolněte uzdu své kreativitě.

Pošlete nám tipy na vaše oblíbené náplně. Podělte se o ně s naší vařící komunitou.

Tipy pro dokonalý croissant s náplní

Zahřívání: Pokud plníte croissanty před upečením, zkuste je lehce rozříznout a naplnit před tím, než je vložíte do trouby. Náplň se tak krásně propojí s těstem.

Rychlá varianta: Pro rychlé snídaňové varianty použijte hotové croissanty, které pouze rozříznete a naplníte vybranou kombinací.

Ozdobení: Po naplnění můžete vršek croissantu pokapat medem, posypat oříšky nebo nastrouhaným sýrem, pokud se to chodí k náplni.

Nejlepší pomazánky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší pomazánky!
Nejlepší pomazánky z kuchyně


Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest