Lahodný krémový marakujový dezert, který připravíte během chvilky pouze z vody, sušeného mléka a marakujové šťávy. Recept je extra jednoduchý a napříč různými rodinami čím dál více oblíbený. Zároveň je tento chutný dezert velmi praktický, nepotřebujete žádné kondenzované mléko ani cukr navíc. Skvěle si na něm pochutnáte po obědě nebo večeři. Tuto sladkou tečku vám všichni zaručeně pochválí.

Recept na marakujový dezert

Délka přípravy 15 minut, délka chlazení v lednici 3 hodiny.

Ingredience pro přípravu

  • 2 hrnky sušeného mléka
  • 300 ml vody
  • 1 balení marakujové šťávy v prášku nebo v tekutém stavu

Postup přípravy

1. V míse si ručním šlehačem rozmixujeme vodu se sušeným mlékem.

2. Jakmile nám vznikne hladká směs, přidáme šťávu z mučenky a opět šleháme tak dlouho, aby se suroviny sjednotily.

3. Hotovou směs nalejeme například do skleněné zapékací mísy a povrch zarovnáme.

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!
Nejlepší zákusky z kuchyně

4. Nyní dáme krém na 3 hodiny ztuhnout do lednice.

5. Poté dort podáváme nejlépe během horkého dne, kdy nás příjemně osvěží.

Marakuja - plod mučenky.
Zdroj obrázku: depositphotos, Marakuja – plod mučenky.

Proč je důležité se zchladit během horkých dní?

Jakmile během léta započnou na našem území úmorný vedra, je velmi důležité se během dne ochlazovat různými způsoby. Jedním z těchto způsobů je samozřejmě konzumace studených potravin, nejlépe bez velkého množství cukru. Nás marakujový dezert nám ve vychlazeném stavu může posloužit jako skvělá prevence proti úpalu, udrží nás hydratované, díky čemu nám zlepší fyzický i duševní výkon. Během dnů s extrémně vysokými teplotami doporučujeme vycházet ven co nejméně a ideálně se zdržujte ve stínu nebo v okolí většího množství stromů a zeleně. Rozdíl mezi rozpáleným náměstím a vegetační plochou hned vedle může být i 15°C.



Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest