Recept na pečený dezert pod názvem Střecha asi znáte. Ale co takhle si připravit nepečenou piškotovou střechu z cukrářských piškotů. Tento dezert ve tvaru střechy je oblíbeným nepečeným zákuskem vzhledově efektním a snadno připravitelným. Kombinace piškotů, lahodného krému a ovocných marmelád, případně čokolády nás nikdy nezklame. Ovoce, nebo pouze marmelády a taky krém můžeme obměňovat podle chuti a možností a střecha bude vždycky působit efektně a zajímavě.
Tento dezert se skvěle hodí na oslavy, dětské párty nebo jen tak ke kávě, když potřebujeme pohostit návštěvu nebo dostaneme chuť na něco sladkého. Pojďte jí vyzkoušet a budete překvapeni jak chutný a jednoduchý nepečený dezert to je.
Recept na nepečený dezert plný krému a ovocné chuti – Piškotová střecha
Ingredience Potřebné na přípravu nepečeného dezertu Piškotové střechy
- 30 ks dlouhých cukrářských píškot
- třešňový džem (dle chuti)
- hořká čokoláda (dle chuti)
K namáčení
- 70 g třešňového džemu
- 200 ml vody
Krém
- 400 g sýra Mascarpone
- 300 g řeckého jogurtu
- 100 g změklého másla
- 120 g moučkového cukru
- 20 g vanilkového cukru
Postup přípravy piškotové střechy
1.Změklé máslo vyšleháme s moučkovým a vanilkovým cukrem, přidáme smetanový sýr Mascarpone a dále šleháme do hladka. Do krému všleháme ještě řecký jogurt a krém odložíme stranou.
2. Džem si smícháme s vodou a přecedíme.
3. Na tác si naneseme trochu krému, aby jsme dostali základ střechy a tato lépe držela pohromadě.
4. Každý piškot namočíme do třešňové vody a pokládáme na rozprestřený krém. Z 10 piškotů uděláme obdélníkový základ střechy.

Elegantní Trojúhelníkový Dort Střecha s Marcipánovou Polevou

Čokoládový trojhránek Bebe Střecha: Dezert bez pečení, vajec a škrobu
5. Ve spárách piškoty potřeme třešňovým džemem a naneseme na ně krém. Na krém ukládáme další vrstvu namočených piškot – z 8 piškot uděláme menší obdélník. Znovu je potřeme ve spárách džemem a namažeme krémem.
6. Postup opakujeme až do vypotřebovaní všech surovin, u každé vrstvy ubereme 2 piškoty.
7. Celý povrch dezertu pokryjeme zbytkem krému a posypeme nastrouhanou čokoládou. Před podáváním uložíme na 1 hodinu do lednice.
Tip na závěr
K finálnímu zdobení můžeme použít cukrářský sáček a krém nanést dle fantazie.

Pyramidový Třešňový Dort: Lahodná kombinace křupavého těsta a jemného krému
pozn.: částečně upraveno AI