A je to svatá pravda, protože ten, kdo tyhle řezy jednou upeče, bude považován za hvězdu. Jsou tak dobré, že když je ochutnáte, olížete si všechny prsty, proto vlastně dostali i ten název. Dezert okamžitě už svým vzhledem oslní, není přeplácaný, ale už při prvním ochutnání vás očaři svou lahodnou chutí. Jedná se. kombinaci piškotového korpusu nebo olejového korpusu, vařeného pudinkového krému, vrstvy šlehačky a čokoládové polevy nebo strouhané čokolády.
Obliž prst není jen název, je to výzva. Všichni milují a vždycky zmizí ze stolu jako první. Recept na něj se dědí jako poklad a každá rodina má svoji trochu pozměněnou verzi. Někdo přidává kokos, někdo kávu, někdo do těsta přidává perník nebo mleté ořechy. Jedno mu ale zůstává, ten pocit blaženosti při každém kousku.
Recept na Obliž prst řezy, u kterých i začátečník bude mistr
Ingredience potřebné na přípravu řezů, u kterých budete mít nutkání olízat si všechny prsty
Korpus
- 6 bílků
- 120 g cukru krystal
- 3 lžíce oleje
- 60 g polohrubé mouky
- 2 lžíce kakaa
- 1 lžička prášku do pečiva
- špetka soli
Krém
- 600 ml mléka
- 180 g cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 60 g hladké mouky
- 1 balíček vanilkového pudinku
- 6 žloutků
- 200 g másla + 50 g moučkového cukru
- 500 ml smetany ke šlehání + ztužovač šlehačky
Postup přípravy lahodných řezů
1. Oddělíme bílky od žloutků a se špetkou soli ušleháme tuhý sníh z bílků.V polovině šlehání nasypeme do bílků cukr.
2. Přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a s kakaem a zamícháme, vytvoříme hladké těsto.
3. Těsto vylijeme na plech vystlaný pečícím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 25 minut.
4. Mléko nalijeme do kastrolu, přidáme cukry, mouku, pudink a žloutky a řádně rozmícháme.
5. Za stálého míchání uvaříme hustou kaši, kterou necháme vychladit.
6. Do vychlazené přidáme změklé máslo s moučkovým cukrem a vyšleháme hladký krém.
7. Povrch upečeného korpusu si zdrsníme vidličkou, aby krém lépe držel. Necháme ho vychladnout.
8. V jiné misce si vyšleháme studenou smetanu ke šlehání se ztužovačem na hustou šlehačku.
9. Na vychladlý korpus naneseme krém, zarovnáme a naneseme šlehačku.

Jahodové pudinkové řezy na plech

Pudinková BeBe retro buchta – snadný recept plný sladké nostalgie
10. Slehačku zahladíme a posypeme nastrouhanou čokoládou nebo čokoládovými hoblinami. Hotový dezert dáme chladit do lednice.
Dezert podáváme vychlazený nakrájený na řezy.
