Máte-li rádi klasické řízky, ale chcete změnu, retro utopenci z řízků jsou tou pravou změnou, protože tento recept vám zaručí dokonale šťavnaté maso, pořádně nasáklé chutěmi. Skvěle se hodí nejen jako hlavní jídlo za tepla, ale i jako studená pochoutka na chlebíčky a podobně. Navíc je lze připravit předem a vydrží v lednici několik dní, proto jsou ideální na oslavy, pikniky a vděčně poslouží i jako rychlá večeře.

Vyzkoušejte tuto netradiční úpravu řízků, chcete-li si vychutnat jejich jemnost díky jogurtové marinádě a měkkost díky dušení ve vývaru. Podávejte je s bramborovou kaší, rýží nebo čerstvým chlebem.

Recept na retro-utopence z řízků – naskládané řízky po hospodsku

Ingredience na přípravu měkkých a šťavnatých Retro-utopenců z rízků

  • 8 řízků (maso dle vaší volby)
  • bílý jogurt
  • sůl a pepř
  • vejce
  • strouhanka
  • tuk na smažení
  • 1 kostka. bujónu (bez konzervantů) Natur
  • 1/2 litru vody
  • máslo

Postup na utopené řízky

1. Řízky osolíme, opepříme a necháme přes noc odležet naložené v bílém jogurtu.

2. Druhý den řízky obaímeve vajíčku a pak ve strouhance. Pokládáme na plech s trochou tuku a pečeme v troubě, dokud nejsou z obou stran zlatavě hnědé.

3. V kastrůlku přivedeme k varu půl litru vody s kostkou bujónu.

Obrázek receptu na nakládané vepřové řízky v bílém aromatickém jogurtu.

Nakládané vepřové řízky: Příprava vepřových řízků v aromatické jogurtové marinádě

4. Opečené čřzky přelijeme vývarem, položíme na ně plátky másla a dusíme pokud se vývar nezredukuje a nevsákne do masa.

Opečené řízky zalijeme bujónem a poklademe plátky másla, dusíme v troubě.
Foto: cooky.cz, Opečené řízky zalijeme bujónem a poklademe plátky másla, dusíme v troubě.

Servírování

Hotové řízky podáváme s vařenými bramborami, ale šťávu z řízků můžeme použít na přípravu šťouchaných brambor a podávat to s nimi.

Obrázek receptu na Pečené obrácené řízky v cibulovém kabátku

Řízky z trouby: Pečené obrácené řízky v cibulovém kabátku

pozn.: částečně upraveno AI

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest