Růžová srdíčka s punčovou polevou jsou vizuálně přitažlivým druhem vánočního cukroví pro všechny sladkomily. Srdíčka jsou zalitá punčovou polevou, dozdobená marcipánovými kousky. Z hladké mouky, másla, moučkového cukru, malinového pudinkového prášku, mléka a prášku do pečiva vytvoříte jemné těsto, které po vychladnutí v lednici vykrojíte do tvaru srdíček. Tato srdíčka pečete při 165°C a zhruba po deseti minutách začněte kontrolovat, aby byla srdíčka dopečená dozlatova. Po vychladnutí je slepíte malinovou marmeládou a poté ozdobíte polevou, kterou připravíte smícháním moučkového cukru, červeného sirupu a rumu. Konzistenci polevy upravujte množstvím cukru a přidáním trochy rumu. Výsledkem by měla být narůžovělá srdíčka s punčovou polevou, která zaručeně zaujmou na každém svátečním stole.
Recept na Růžová srdíčka s punčovou polevou
Ingredience k přípravě
Pro těsto na srdíčka si připravte:
- 240 g hladké mouky
- 240 g změklého másla nebo máslové Hery
- 120 g moučkového cukru
- 1 vejce
- 3 malinové pudinkové prášky
- 2 lžíce mléka
- 1/2 balíčku prášku do pečiva
Abyste srdíčka mohli slepit, budete potřebovat:
- Malinovou marmeládu – nebo jinou, Vaší oblíbenou
Pro přípravu polevy si připravte:
- 180 g moučkového cukru
- 2 lžíce červeného sirupu. Můžete použít malinový, lesní ovoce…hodí se spíše kyselejší.
Postup
Příprava těsta: Nejdříve si nechte máslo změknout při pokojové teplotě, aby se s ním snadno pracovalo. V míse smíchejte hladkou mouku, moučkový cukr, malinové pudinkové prášky a prášek do pečiva. Do této směsi přidejte vejce, mléko a změklé máslo a vše důkladně promíchejte, dokud nevznikne hladké a nelepivé těsto. Těsto zabalte do potravinářské fólie a nechte ho alespoň dvě hodiny odpočívat v lednici.
Vykrajování srdíček a pečení: Po dostatečném odpočinutí těsto rozválejte na lehce pomoučeném vále na plát – tloušťku podle vlastního uvážení, my připravujeme kolem půl centimetru. Pomocí vykrajovátka vytvarujte srdíčka a opatrně je přeneste na plech vyložený pečicím papírem. Pečte v předehřáté troubě na 165°C asi 10 minut, dokud srdíčka nejsou lehce zlatavá – kontrolujte již po 10 minutách. Po upečení je nechte úplně vychladnout.
Slepení a ozdobení: Vychladlá srdíčka spojte malinovou marmeládou, což šťavnatou ovocnou chuť. Na polevu si připravte směs moučkového cukru, červeného sirupu a rumu, aby vznikla hladká a lesklá poleva. Hustotu regulujte cukrem a rumem. Polevou potřete slepená srdíčka a nechte polevu zatuhnout.
Skladování
Srdíčka uchováváme v chladu, ideálně v uzavíratelné nádobě v lednici, kde vydrží až týden.