5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Tisknout recept

Zapečení šneci se dají připravit na tisíc způsobů. Ale tato kombinace je chuťový zážitek, který si zamilujete! Je nespočet receptů, které lákají nejen svou chutí, ale i jednoduchostí přípravy. Mezi takové patří i šneci z listového těsta s tuňákem, sýrem, bazalkou a rajčatovým sugem.

U tohoto receptu příkladně vidíte, jak mohou být jednoduché ingredience přetvořeny na něco, co potěší nejen oko, ale i chuťové pohárky. Listové těsto je základem mnoha oblíbených pokrmů a jeho flexibilita umožňuje nekonečné variace. Když se spojí s kvalitním konzervovaným tuňákem, rajčatovým sugem, sýrem a bazalkou, vzniká základ pro něco moc dobrého. Tuňák je také skvělým zdrojem bílkovin a omega-3 mastných kyselin. Tito šneci jsou výborným chodem pro návštěvy pro různé druhy pohoštění nebo se skvěle hodí na oslavy. Můžeme je podávat k večeři se salátem nebo si je vzít do školy či práce na svačinu.

Foto: cooky.cz, Nejlepší zapečený šnek z listového těsta

Recept na šneky z listového těsta plněné tuňákem, rajčatovým sugem, bazalkou a sýrem.

Autor receptu: Veronika Sobotková
5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas přípravy 15 minut
Čas vaření 30 minut
Celkový čas 45 minut
Porcí 4 osoby
Pečeme si šneky inspirované středomořskou kuchyní. Uvedené množství je na 4 porce. Doba příprava 15 minut, pečení 30 minut.

Potřebné vybavení

  • Plech na pečení
  • Troubu
  • sporák
  • Hrnec
  • Struhadlo
  • mašlovačku

Suroviny

Rajčatové sugo:

  • 1 malá červená cibule (najemno nakrájená)
  • 3 stroužky česneku (najemno nakrájené)
  • 1 konzerva kozervované rajčata (krájená)
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl, pepř, cukr (na dochucení)

Šneci:

  • 1 listové těsto (rozválené)
  • 1 konzerva tuňáku ve vlastní šťávě
  • 150 g sýru mozzarella (nastrouhaného)
  • 1 hrst čerstvé bazalky (pokrájené)

Na závěr:

  • 1 vejce (na potření šneků)

Postup 

Rajčatové sugo:

  • Rozpálíme si olej v malém kastrůlku.
  • Přidáme nakrájenou cibuli a česnek.
  • Restujeme dokud se nerozvoní, poté přidáme konzervované rajčata.
  • Vaříme dokud rajčata nejsou měkká.
  • Vše dochutíme podle chuti solí, pepřem a cukrem. Nebo můžeme přidat i středomořské bylinky.

Šneci:

  • Předehřejeme si troubu na 180 stupňů.
  • Rozválené listové těsto rozložíme na plech.
  • Těsto potřeme vychlazeným rajčatovým sugem.
  • Na sugo rozprostřeme konzervovaného tuňáka.
  • Vše posypeme sýrem.
  • Navrch dáme pokrájenou bazalku.
  • Nyní srolujeme těsto do roličky a naporcujeme na cca 5 cm široké roličky.
  • Roličky alias šneky pokládáme na pečící papír na plechu. Jednotlivý šneci mají mezi sebou větší mezery.

Na závěr:

  • Jednotlivé šneky potřeme rozšlehaným vajíčkem pomocí mašlovačky.
Uložit do Mé kuchařky
Cena: 120 Kč
Chod: Jednohubka, Předkrm, Svačina, Večeře
Kuchyně: Středomořská
Klíčové slovo: bazalka, mozzarella, sugo, tuňák

zdroj: Autorský článek cooky.cz

5 hvězdiček od 1 kuchaře (1 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest