Tito šneci jsou chuťový zážitek, který si zamilujete! Je nespočet receptů, které lákají nejen svou chutí, ale i jednoduchostí přípravy. Mezi takové patří i šneci z listového těsta s tuňákem, sýrem, bazalkou a rajčatovým sugem.
Tento recept je dokonalým příkladem toho, jak mohou být jednoduché ingredience transformovány na něco, co potěší nejen oko, ale i chuťové pohárky. Listové těsto je základem mnoha oblíbených pokrmů a jeho flexibilita umožňuje nekonečné variace. Když se spojí s kvalitním konzervovaným tuňákem, rajčatovým sugem, sýrem a bazalkou, vzniká základ pro něco velkolepého. Tuňák je také skvělým zdrojem bílkovin a omega-3 mastných kyselin. Tito šneci jsou výborným chodem pro návštěvy pro různé druhy pohoštění či oslav, nebo je můžeme podávat k večeři se salátem nebo si je vzít do školy či práce na svačinu.
Recept na Šneky z listového těsta plněné tuňákem, rajčatovým sugem, bazalkou a sýrem.
Potřebné vybavení
- Plech na pečení
- Troubu
- sporák
- Hrnec
- Struhadlo
- mašlovačku
Suroviny
Rajčatové sugo:
- 1 malá červená cibule (najemno nakrájená)
- 3 stroužky česneku (najemno nakrájené)
- 1 konzerva kozervované rajčata (krájená)
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl, pepř, cukr (na dochucení)
Šneci:
- 1 listové těsto (rozválené)
- 1 konzerva tuňáku ve vlastní šťávě
- 150 g sýru mozzarella (nastrouhaného)
- 1 hrst čerstvé bazalky (pokrájené)
Na závěr:
- 1 vejce (na potření šneků)
Postup
Rajčatové sugo:
- Rozpálíme si olej v malém kastrůlku.
- Přidáme nakrájenou cibuli a česnek.
- Restujeme dokud se nerozvoní, poté přidáme konzervované rajčata.
- Vaříme dokud rajčata nejsou měkká.
- Vše dochutíme podle chuti solí, pepřem a cukrem. Nebo můžeme přidat i středomořské bylinky.
Šneci:
- Předehřejeme si troubu na 180 stupňů.
- Rozválené listové těsto rozložíme na plech.
- Těsto potřeme vychlazeným rajčatovým sugem.
- Na sugo rozprostřeme konzervovaného tuňáka.
- Vše posypeme sýrem.
- Navrch dáme pokrájenou bazalku.
- Nyní srolujeme těsto do roličky a naporcujeme na cca 5 cm široké roličky.
- Roličky alias šneky pokládáme na pečící papír na plechu. Jednotlivý šneci mají mezi sebou větší mezery.
Na závěr:
- Jednotlivé šneky potřeme rozšlehaným vajíčkem pomocí mašlovačky.