5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Tisknout recept

Tito šneci jsou chuťový zážitek, který si zamilujete! Je nespočet receptů, které lákají nejen svou chutí, ale i jednoduchostí přípravy. Mezi takové patří i šneci z listového těsta s tuňákem, sýrem, bazalkou a rajčatovým sugem.

Tento recept je dokonalým příkladem toho, jak mohou být jednoduché ingredience transformovány na něco, co potěší nejen oko, ale i chuťové pohárky. Listové těsto je základem mnoha oblíbených pokrmů a jeho flexibilita umožňuje nekonečné variace. Když se spojí s kvalitním konzervovaným tuňákem, rajčatovým sugem, sýrem a bazalkou, vzniká základ pro něco velkolepého. Tuňák je také skvělým zdrojem bílkovin a omega-3 mastných kyselin. Tito šneci jsou výborným chodem pro návštěvy pro různé druhy pohoštění či oslav, nebo je můžeme podávat k večeři se salátem nebo si je vzít do školy či práce na svačinu.

Obrázek: cooky.cz, Nejlepší zapečený šnek z listového těsta

Recept na Šneky z listového těsta plněné tuňákem, rajčatovým sugem, bazalkou a sýrem.

Autor receptu: Veronika Sobotková
5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas přípravy 15 minut
Čas vaření 30 minut
Celkový čas 45 minut
Porcí 4 osoby
Pečeme si šneky inspirované středomořskou kuchyní. Uvedené množství je na 4 porce. Doba příprava 15 minut, pečení 30 minut.

Potřebné vybavení

  • Plech na pečení
  • Troubu
  • sporák
  • Hrnec
  • Struhadlo
  • mašlovačku

Suroviny

Rajčatové sugo:

  • 1 malá červená cibule (najemno nakrájená)
  • 3 stroužky česneku (najemno nakrájené)
  • 1 konzerva kozervované rajčata (krájená)
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl, pepř, cukr (na dochucení)

Šneci:

  • 1 listové těsto (rozválené)
  • 1 konzerva tuňáku ve vlastní šťávě
  • 150 g sýru mozzarella (nastrouhaného)
  • 1 hrst čerstvé bazalky (pokrájené)

Na závěr:

  • 1 vejce (na potření šneků)

Postup 

Rajčatové sugo:

  • Rozpálíme si olej v malém kastrůlku.
  • Přidáme nakrájenou cibuli a česnek.
  • Restujeme dokud se nerozvoní, poté přidáme konzervované rajčata.
  • Vaříme dokud rajčata nejsou měkká.
  • Vše dochutíme podle chuti solí, pepřem a cukrem. Nebo můžeme přidat i středomořské bylinky.

Šneci:

  • Předehřejeme si troubu na 180 stupňů.
  • Rozválené listové těsto rozložíme na plech.
  • Těsto potřeme vychlazeným rajčatovým sugem.
  • Na sugo rozprostřeme konzervovaného tuňáka.
  • Vše posypeme sýrem.
  • Navrch dáme pokrájenou bazalku.
  • Nyní srolujeme těsto do roličky a naporcujeme na cca 5 cm široké roličky.
  • Roličky alias šneky pokládáme na pečící papír na plechu. Jednotlivý šneci mají mezi sebou větší mezery.

Na závěr:

  • Jednotlivé šneky potřeme rozšlehaným vajíčkem pomocí mašlovačky.
Uložit do Mé kuchařky
Cena: 120 Kč
Chod: Jednohubka, Předkrm, Svačina, Večeře
Kuchyně: Středomořská
Klíčové slovo: bazalka, mozzarella, sugo, tuňák


5 hvězdiček od 1 kuchaře (1 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest