Prohlédněte si recept s postupem krok za krokem na tuto zdravou a chutnou pomazánku našich předků a zkuste jí ochutnat s čerstvým domácím chlebem a bílou meltou. Bude to zážitek.
Prohlédněte si recept s postupem na tradiční jihočeskou zelnici, obvykle podávanou se šťouchanými bramborami.
Prohlédněte si recept s postupem krok za krokem a zkuste připravit toto prastaré jídlo prospěšné kloubům a kůži. Obsahuje spoustu kolagenu a navíc je to velká pochoutka.
Prohlédněte si recept s postupem krok za krokem na uhlířinu či grenadýrmarš a vyzkoušejte si uvařit toto prastaré, ale dodnes zachované snadné, levné a chutné jídlo.
Dozlatova upečená husa se zelím a knedlíkem a k tomu dobré pivo. Já husu nepeču pouze na Martina, proto si se mnou prohlédněte recept s postupem na husičku s lučinovým knedlíkem, který ocení nejen diabetici, ale všichni milovníci zdravější kuchyně!
Prohlédněte si recept s postupem na famózní vepřovou roládu plněnou šunkou a hermelínem podle staré kuchařky! Je tak výborná, že ji klidně zařaďte na sváteční hostinu.
V českých končinách je maso stále jednou z nejčastěji používaných potravin. To králičí je považováno za jedno z nejdietnějších – u nás doma je velmi oblíbené. Samozřejmě mají jídla z králíka i svou skupinu odpůrců s argumenty, že je králík vysušený a bez masa. Nutno podotknout, že u nás doma se tedy nikdy nic podobného nestalo 🙂
Vyzkoušejte tuto zajímavou kombinaci a prohlédněte si recept s postupem na vepřovou pečeni s cuketovým salátem! Ochutnáte tak neobvyklé jídlo, které je ovšem hrozně dobré. A nezatíží váš žaludek.
Svíčková na smetaně je královnou české kuchyně. Prohlédněte si recept včetně postupu přípravy na podle našeho tradičního receptu.
V případě nedostatku času se hodí mít v zásobě nějaký ten dobrý a rychlý recept třeba z jednoho hrnce. Což třeba karé ve vlastní šťávě.
Oblíbená retro klasika na řízečky ze směsi kuřecích nudliček s cibulkou v marinádě. Snadné a rychlé jídlo, které má mnoho názvů od rarášků přes placičky.











