Prohlédněte si recept s postupem krok za krokem na sladkou eleganci v několika vrstvách korpusu, jablek, šlehačky a čokolády a upečte si tyto skvělé Jablečné řezy s tvarohovou šlehačkou.
Sezóna jablek u nás právě začíná, a tak si užíváme jejich vůni, šťavnatost i chuť. Ve spojení se skořicí tvoří tyto plody báječný základ pro oblíbené dezerty.
Nadýchané tvarohové buchty podle mojí babičky si zamilujete. Místo tvarohu klidně použijte jinou náplň, ale podle tohoto postupu krok za krokem vytvoříte výborné kynuté buchtové těsto a z něj tyto skvělé české buchty
Sezóna rajčat je v plném proudu, nicméně při letošním počasí se může lehce stát, že vám zůstane mnoho nezralých plodů. Jak známo, syrové se konzumovat nesmí kvůli obsahu solaninu. Co ale s nimi? Rozhodně je nevyhazujte.
Letošní letní sezóna přeje úrodě, ovoce je doslova na každém rohu. Z toho drobného, jako je rybíz, maliny, angrešt, borůvky, jahody či třešně, rádi připravujeme nejrůznější koláče ve stylu bublaniny.
Lahodný a lehounký dezert jménem Mraky pro sváteční příležitosti připravíte jednoduše podle tohoto postupu. Vyhraďte si na něj trochu času navíc, ale určitě toho nebudete litovat.
Léto je v plném proudu a s ním i chuť k odlehčení jídelníčku. Navíc zahrádky nabízí voňavé, barevné a čerstvé plodiny. Kdy jindy si tedy udělat vynikající salát? Základem mnoha z nich je hlávkové zelí.
V české kuchyni má tvaroh nezastupitelné místo. Je to samozřejmě dáno jeho jemnou chutí, ale také výživovými hodnotami. Tvaroh totiž obsahuje plnohodnotné bílkoviny, jež umí na dlouhou dobu zasytit, a také vápník pro zdraví kostí.
Nepečené dezerty patří v našich končinách k oblíbeným. Není se čemu divit, díky nim se totiž nemusíme bát, že se nepovede korpus, případně je můžeme tvořit i v „polních podmínkách“ například na chalupě.
Voňavé, slaďoučké, šťavnaté… přesně takové jsou švestky. Mají ale jednu nevýhodu: jejich sezóna je příliš krátká. To bychom ovšem nebyli my, abychom nevymysleli, jak toto božské ovoce uchovat.
Někdy přijde situace, kdy potřebujeme rychle připravit jídlo z pár surovin, které máme v ledničce. Máte chuť na salát, ale v ledničce vám leží pouze pórek?