Pod chalupou na louce ve vysoké trávě asi 50 bedel. Takže i řízky proběhly. Bedly jsou dle mého názoru výborné, když se z nich udělají řízky. Vyzkoušejte obalované bedly.
Bramboračka mojí babičky voněla už od rána. Začínala sušenými houbami, které se namáčely, aby ožily a uvolnily vůni lesa. Postupně přidávala kořenovou zeleninu ze zahrádky, mrkev, petržel. Prohlédněte si recept s postupem krok za krokem na bramboračku, jak jí znám z dětství.
Hub bylo o víkendu dostatek – sbírala jsem je na procházce se psem rovnou podél cesty. Našla jsem si i svého favorita na houbový řízek. Prohlédněte si recept s postupem na houbové řízky.
Pro milovníky bedel, tataráků i topinek. Zkuste tento bedlový tataráček na topince. Je to skvělý a chutný způsob jak netradičně zpracovat houby – konkrétně bedly. Prohlédněte si recept s postupem krok za krokem na tento bedlový tatarák po Česku.
Prohlédněte si recept s postupem krok za krokem na to, jak zužitkovat cukety a jak je zpracovat, abyste měli i v zimě toto potěšení ze zahrádky po ruce.
Jestli přemýšlíte jak připravit bedly jinak než jako smažené na kmínu, obalované a podobně, prohlédněte si recept s postupem krok za krokem na lesní delikatesu z trouby. Vyzkoušejte třeba pečenou bedlu vysokou naplněnou masovou směsí.
Kam se hrabou langoše ze stánku! Langoše podle tohoto receptu s postupem krok po kroku jsou jemné, nadýchané a díky jogurtu nenasáknou při smažení příliš oleje.
Možná ho znáte jako lovecký řízek. Pochází z Německa a připravuje se s výbornou houbovou omáčkou. Prohlédněte si recept s postupem na přírodní Jägerschnitzel se silnou smetanovo-houbovou omáčkou.
Chalupářské vepřové kapsy se sušenými houbami si zamilujete! Jde o poctivý český recept v moderním pojetí.
My Češi jsme zkrátka národem houbařů. Také někdy přemýšlíte, kam ještě své „úlovky“ použít? Například kuře na zelenině je (ale nejen) se žampiony přímo božské!
Jak je nejlépe využít houby? Rozhodně neuděláte chybu, když je spojíte s jemnými plátky hovězí roštěné a uvaříte si hovězí na houbách.