Někdy není třeba vymýšlet k jídlu nic komplikovaného. Třeba tato čína: je lahodná, chuťově vyvážená, a hlavně rychlá.
Rizoto z trouby nepotřebuje okázalost, protože jeho kouzlo je v obyčejnosti. Je to jídlo, které spojí rodinu kolem stolu.
Zbyly vám menší kuřecí kousky či odřezky a nevíte co s nimi? Nálože si je do majolkové marinády s kořením a česnekem a máte oběd či večeři na druhý den – stačí si je jen usmažit.
Paličky na rýži v jednom pekáči jsou skvělý a rychlý oběd. Taková paella po česku. Ta zapečená rýže je na tom asi to nejlepší. Rychlý recept s postupem, díky kterému připravíte jídlo z jednoho pekáče.
Luxusní obědová záležitost v dnešním podání – řízky naložené v jogurtové marinádě, obalené ve strouhance a bramborový salát s hráškem. Takhle mám řízky nejraději.
Palačinky na slano? Ale jistě, a ještě k tomu zapečené. Nepotřebujete k tomu nic speciálního, stačí vymést lednici. Inspiraci najdete v tomto receptu s postupem.
Na obalovaný špíz s bramborem a tatarkou jsem skoro zapomněla. Tak dlouho jsem ho nedělala, že bylo na čase si toto jídlo trošku připomenout. Prohlédněte si recept s postupem krok za krokem na smažené kuřecí ražničí a připravte si skvělý a jednoduchý oběd.
Prohlédněte si recept s postupem krok za krokem na Ikonu korejské kuchyně Kimchi polévku. Lze jej koupit v některých obchodech nebo si jej připravte sami podle našeho dalšího receptu!
Vytuňte si běžné pečené maso. Díky zelenině, sýru a majonéze si smlsnete na zapečených kuřecích prsíčkách z plechu – prostě jedna radost.
Prohlédněte si recept s postupem krok za krokem na Selský plackoburger a udělejte selskou hostinu pro ty největší jedlíky Bramboráky s kuřecí směsí a čedarem.
Fenomén zejména 70. a 80. let, tedy doby socialismu, kdy v tehdejším Československu originální asijské suroviny běžný smrtelník zkrátka nesehnal. To je „česká čína“.











