Honzovky s mákem připravuji tak, že si připravím kvásek, který nechám vzejít a mezitím připravím makovou směs z mléka, máku, cukru a rumu. Pak naplním a peču v pekáči. Peču do růžova a posypu moučkovým cukrem. Jsou výborné.
Pajerský koláč má v Čechách i na Moravě dlouholetou a zakořeněnou tradici! V dřívějších dobách ho hospodyně a pekaři připravovali na různé veselky. Prohlédněte si recept s postupem na tuto sladkou dobrotu!
Slané pečivo, které stojí za domácí přípravu: Chutné kynuté rohlíky plněné šunkou a sýrem, které jsou výborné i druhý den a krásně provoní Vaši kuchyni.
Kynuté listy s džemem přinášejí do vašeho domova vůni, která zahřeje na těle i na duši. S vybraným džemem jde o opravdovou lahůdku. Prohlédněte si recept s postupem na kynuté listy s džemem.
Tento recept na české švestkové koláče je tradičním způsobem, jak si dopřát domácí pečivo s bohatou chutí a jemnou texturou.. Drobenka přidává koláčům křupavý prvek, zatímco švestky dodávají sladkokyselý kontrast
Líný koláč: Tento recept kombinuje snadnou přípravu a vynikající chuť, jednoduchý dezert z kondenzovaného mléka, který je připravený za chvilku.