Těžko hledat větší českou klasiku než knedlo zelo vepřo – v tomto případě bůček. To je takové srdce české kuchyně na talíři.
Jablečný koláč jedna báseň – jemný a vláčný, podle tohoto receptu s nádechem francouzské tradice si jej zamilujete.
Křehké svatomartinské rohlíčky s tvarohem a ořechy, které voní po skořici a tradici. Ideální k vínu, čaji i do tepla domova. Vyzkoušejte náš recept s postupem krok za krokem.
Vím, že děti milují ty nejjednodušší a nejobyčejnější palačinky, většinou samotné – my máme ale rádi trochu změnu a proto si uděláme ty tvarohové zapečené s bílkovou pěnou, třeba zachutnají i dětem.
Cukety už jste určitě zkoušeli na všechny způsoby – jsou oblíbené a v kuchyni vděčné. Přidejte si k nim i tenhle recept na zapečenec z cukety, u nás doma známý jako cuketoplacka se šmakem. Upečte ji třeba k večeři, rodina bude spokojená a talíře se budou jen lesknout
A teď něco pro vás, kteří vnitřnosti milujete – nebo je zatím vůbec neznáte, ale chtěli byste je konečně ochutnat. Jen do toho! Jsou výborné a nemají chybu. Možná to říkám i proto, že jsem vyrostla na vesnici a byla zvyklá ochutnat úplně všechno. I díky tomu mám dnes ráda téměř všechno.
Nadýchaný a lehce nasládlý toustový chléb, který upečete rodině podle tohoto receptu zaručí, že už ten z obchodu nebudete nikdy chtít.
Taky jste milovníky hub? Věčně vymýšlíte houbové recepty a když je dostatek hub, pořád byste z nich něco vyvářeli? Tentokrát tedy bedlový eintopf – takový bedlový gulášek.
Mřížkový koláč, který není suchý, naopak krásně vláčný s poctivou dávkou náplně. Tajemství spočívá ve velkém množství másla v těstě a krémové, hutné tvarohové náplni s pudinkem a zakysanou smetanou.
Křupavý, voňavý chléb s máslem, sádlem nebo marmeládou. Nebo přikusovat k polévce. Dokážete si ho upéct sami doma podle tohoto postupu.
Dvojbarevná bábovka, jak ji známe z dětství. Vláčná, voňavá a ideální ke kávě i k čaji, při rozkrojení vytvoří mramorový efekt. Prohlédněte si recept s postupem.











