Jak později snídal sám František Josef I.? Prohlédněte si tento recept s postupem na císařský trhanec a bude vám vše jasné!
Slané palačinky slaví v posledních letech úspěch. Díky variabilitě chutí, snadné přípravě a možnosti využít i zbytky z lednice se stávají čím dál populárnějšími. Na rozdíl od sladké verze, kterou si vychutnáváme k snídani nebo jako dezert, slanou podobu můžeme připravit k obědu, svačině i večeři.
Jogurtové palačinky se asi nejvíce podobají pancakes. Čím získávají svou nadýchanost? Je to dáno použitím jak trochy kypřicího prášku, tak i perlivé vody – tedy sodovky.
Prohlédněte si recept s postupem na slané zapečené palačinky se šunkou a italským sýrem! Dojde vám, že na palačinky lze pohlížet i jinak.
Kosmatice neboli smažené květy černého bezu – letní pochoutka, která je výborná se skořicí nebo skořicovým cukrem. Jeden ze zapomenutých receptů z mého dětství.
Příprava palačinek krok za krokem – tak, aby byly hezky nadýchané. Snadno se může z palačinek stát gumová hmota, která nemá s chutí a jemností palačinek příliš společného.
Pokud hledáte zdravější alternativu ke klasickým palačinkám, určitě vyzkoušejte tuto a prohlédněte si recept s postupem na ovesnou palačinku!
Tentokrát si připravíme laskominu sice méně exotickou, zato však lehoučkou. Pro inspiraci jsme sáhli k našim maďarským vzdáleným sousedům. Řeč je o maďarských nadýchaných palačinkách.
Crêpes, tedy jemné francouzské palačinky, patří k perlám mezi dezerty i snídaňovými pochoutkami. Jsou tenoučké a vlastně se velmi podobají našim palačinkám.
Palačinkový dort je dokonalou kombinací jednoduchosti a elegance. Přijdou si na své všichni milovníci dezertů i palačinek, proto si prohlédněte recept s postupem na tuto delikatesu!
Prohlédněte si recept s postupem na Palačinkový barevný dort, který je velmi nápaditě vymyšlený, krásně barevný a tajemný.