Možná, že ji také znáte. Říká se jí švestková, trnková, omáčka z povidel a určitě má i další názvy. Tohle je zapomenutá klasika české kuchyně. A švestek jsou právě plné stromy.
Pokud máte rádi dezert špičku, zachutná vám i tento koňakový řez. Je to vlastně taková špička v podobě řezů z plechu. Prohlédněte si recept s postupem krok za krokem a připravte si tento luxusní a nadýchaný dezert doma.
Typicky podzimní omáčka z čerstvých hub bez masa u vás v houbové sezóně nesmí chybět. Uvaříte ji levou zadní podle tohoto receptu s postupem, včetně receptu na domácí houskový knedlík.
Upečte si výbornou piškotovou buchtu s ovocem a pudinkovým želé. Hodí se ke kávě i čaji nebo jen tak. Podle tohoto receptu s postupem krok za krokem to zvládnete levou zadní. Přejeme dobrou chuť.
Kefírová buchta je zdravější alternativa k piškotovým buchtám. Dopřejte si jí s tvarohovým krémem, rozhodně si pochutnáte.
Prohlédněte si recept s postupem krok za krokem na takovou obyčejnou pravou ovocnou bublaninu a upečte jí s ovocem, které právě dozrálo.
Prohlédněte si recept s postupem krok za krokem na sladkou eleganci v několika vrstvách korpusu, jablek, šlehačky a čokolády a upečte si tyto skvělé Jablečné řezy s tvarohovou šlehačkou.
Nepečený dort, který zvládne každý – připravíte do 20 minut podle tohoto postupu krok po kroku. Lehký a výborný dort osvěží v horkých letních dnech.
Prohlédněte si recept s postupem krok za krokem na přípravu Mousse au chocolat, v češtině čokoládové pěny a připravte si tento skvělý dezert třeba v neděli za obědem.
Nepečený dort s jahodami a zakysanou smetanou je osvěžující letní dezert, který podle našeho receptu s postupem krok za krokem zvládnou i děti. Ideální na oslavy i k odpolední kávě.
Mňam šlehačkové řezy – tyto řezy se hodí nejen na každou oslavu, ale také jen tak k odpolední kávě. A navíc vypadají naprosto dokonale.











