Zapékání masa ve vrstvách s bramborami představuje skvělý způsob, jak snadno a s minimálním množstvím nádobí připravit skvělý oběd, večeři nebo pohoštění pro slavnostní příležitosti.
Prohlédněte si recept s postupem krok za krokem na těstovinový salát, který může být jak přílohou, tak předkrmem, či lehkou svačinou nebo večeří.
Prohlédněte si recept s postupem krok za krokem na Bramborovou pizzu “Po Rumunsku” a vyzkoušejte tuto skvělou placku na rodinnou večeři.
Prohlédněte si recept s postupem krok za krokem na Zapečenou pohodu a vyzkoušejte zapečené řízky tentokrát jinak. Pod syrovou- bramborovou peřinou budou skvělé.
Papežský salát patří mezi pokrmy podávané při výjimečných příležitostech. Jeho základ tvoří brambory, kyselé okurky a majonéza, často také hrášek, šunka nebo uzené maso.
Pirohy jsou známé i jako vareniky či pelmeně (dle regionu), jejich historie je propojena s kuchyní východní Evropy. Tato varianta je spíše koláčem, protože se nebudou plnit, jednoduše suroviny smícháte dohromady.
Zkombinovat vejce, uzené kuřecí maso, zeleninu a sýr v salátu, který je navíc rychlý a vypadá efektně, tedy znamená skvělý nápad přinášející chuť i zdraví.
Vepřové maso zapečené s bramborami a cibulí je oblíbenou klasikou. Spojuje v sobě šťavnatost masa s jemností brambor a vůní dozlatova opečeného sýra, který krásně zvýrazní chuť, zvolíte-li kvalitní a vhodný (například čedar). Takovýto pokrm se skvěle hodí pro dny všední i sváteční.
Napadlo vás někdy zkombinovat ananas a pekingské zelí? Přidáte-li k nim kvalitní sýr, získáte svěží, zdravý a vynikající salát.
Zapečené chlebíčky, jednohubky, veky, kanapky – i toto je recept z této skupiny. Zapečené chlebíky do trouby se směsí z mletého masa. Rychlá zaručená pochoutka.
Křupavý pizza předkrm – jsou to takové mini pizzy z trouby, zapečené třeba se sýrem, rajčatovou nebo masovou omáčkou. Skvělá rychlovka bez kynutí a dlouhé přípravy.