Plněné zelné listy s mletým masem a rýží, známé jako golubce či sarma, jsou klasikou východní kuchyně. Prohlédněte si recept s postupem krok za krokem a připravte si poctivé jídlo jako od babičky.
Těžko hledat větší českou klasiku než knedlo zelo vepřo – v tomto případě bůček. To je takové srdce české kuchyně na talíři.
Vyzkoušejte něco ze selské kuchyně a upečte si tento slaný sýrový koláč plný zelí a klobás. Skvěle zasytí a pochutnáte si!
Prohlédněte si recept s postupem krok za krokem na výjimečnou polévku, která je polévkou s rodokmenem a uvařte si svůj Boršč. Přidejte kousek dobrého chleba a oběd máte hotový.
Zeleninovou čalamádu plnou vitamínů si připravíte doma podle tohoto postupu krok za krokem za pár korun ve skvělé kvalitě. Získáte dobortu na podporu imunity na celý rok.
Připravte si dobrotu, na kterou jen tak nezapomenete. Zapečené zelné závitky alias holubce si ihned zamilujete.
Prohlédněte si recept s postupem krok za krokem na zelný salát připravený v lednici, bez zavařování, když je potřeba rychlá příloha k masu.
Ani se nenadějeme a nastane sezóna sběru zelí, tedy pokladu plného vitaminů a schopného „vyrobit“ zdravá probiotika. Ať už si jej nakládáte sami, nebo kupujete hotové v obchodě, recept na jeho využití se vždy hodí.
Okurky, zelí a cibule v kyselém nálevu se perfektně hodí jako příloha ke grilovanému masu nebo jiným masitým pokrmům. Připravte ho podle tohoto návodu krok za krokem a poznáte to sami.
Halušky se zelím a slaninou patří mezi sytá a výživná jídla. Zelí plné vitamínů a probiotik, brambory, vejce a slanina dodají vše potřebné. Podle tohoto receptu s postupek krok za krokem je zvládnete snadno.
Protože jsme v Česku, bílé zelí netřeba představovat. Zřejmě již také dávno víte, že zdaleka nemusíme sahat jen po jeho teplé formě kombinované s kachnou a knedlíky (i když i to je velká laskomina!).











