Pokud jste ještě nenarazili na opravdu nadýchané těsto, inspirujte se naším receptem na kynuté tlačené koláče.
Frgále jsou specifické koláče, u kterých je potřeba dodržet přísný postup. Ale výsledek rozhodně stojí za to. Tak frgále vyzkoušejte.
Tip na výtečné domácí těsto na závin – ať už ho budete péct s jablky, tvarohem nebo jinou náplní. Tato receptura se u nás dědí a těsto je tenké a netrhá se.
Mřížkový koláč, který není suchý, naopak krásně vláčný s poctivou dávkou náplně. Tajemství spočívá ve velkém množství másla v těstě a krémové, hutné tvarohové náplni s pudinkem a zakysanou smetanou.
Farské, farní, medové řezy. Upečte si dobrotu známou pod různými jmény. Základem jsou medové vrstvené pláty a poleva. Vypadají složitě, ale opak je pravdou.
Linecké těsto, vanilkový krém a podzimní ovoce. Křehké košíčky, které potěší ke kávě i na oslavě. Prohlédněte si recept s postupem.
Křehoučké šátečky ze šlehačkového těsta, plněné sladkou tvarohovou náplní. Když je chuť na něco sladkého, není čas ztrácet čas. Připravte si tyto rychlé šátečky, které dělala už naše babča.
Do sladkých ovocných knedlíků můžete nacpat jakékoliv ovoce. Zkuste například švestky. Švestkové knedlíky jsou jedny z nejoblíbenějších.
Rakvičky, jako cukrářský skvost, lze jednoduše připravit i doma. A bez nutnosti speciálních formiček. Že jsou nejlepší rakvičky z cukrárny? Určitě ne – vyzkoušejte je upéct doma. Recept není tak složitý, jak by se mohlo zdát.
Linecké košíčky, které se rozplývají na jazyku – jsou poctivě plněné čokoládou a krémem, který snadno připravíme z mascarpone. Je to výborný dezertík. Prohlédněte si postup přípravy.
Vzpomínáte rádi na jídla ze školní jídelny? Některá stála za to, třeba buchtičky s pudinkem. Ale ty domácí jsou ještě lepší. Připravte si s námi buchtičky s vanilkovým krémem.











