Hledáte recept, který spojuje zábavu a jednoduchost? Tyto dvoubarevné sušenky vás okouzlí nejen svou hravou podobou, ale i lahodnou chutí. Jsou ideální na odpolední čaj, dětskou oslavu nebo jen tak na zobání ke kávě. Jejich příprava je překvapivě snadná a zvládnou ji i začátečníci v kuchyni. A navíc – kdo by odolal křehkým sušenkám, které vypadají tak stylově?
Zapojte děti, které si užijí práci s těstem a vykrajováním sušenek. Válení těsta a krájení na srdíčka připomíná kouzelnou hru.
Recept na dvoubarevné sušenky – mix vanilkového a kakaového těsta
Délka pečení v troubě 7 minut.
Ingredience pro přípravu
Světlé těsto:
- 130 g mouky
- 80 g měkkého másla
- 50 g moučkového cukru
- 1 žloutek
- špetka soli
- vanilkový cukr
Tmavé těsto:
- 110 g mouky
- 20 g kakaa
- 80 g másla
- 50 g moučkového cukru
- 1 žloutek
- špetka soli
- vanilkový cukr
Postup přípravy
1. V míse si utřeme moučkový cukr s máslem a poté přidáme žloutek se špetkou soli.
2. Dobře promícháme a přisypeme mouku.
3. Vypracujeme těsto a pustíme se do tmavého těsta.
4. Tmavé těsto vypracujeme stejným způsobem jako světlé, avšak s přidělenými ingrediencemi.
5. Obě těsta samostatně zabalíme do potravinářské fólie a dáme na 1 hodinu do lednice.
6. Světlé těsto položíme na pomoučněnou pracovní plochu a vyválíme na plát.
7. Stejně vyválíme i tmavé těsto.
8. Pomocí vykrajovátek ve tvaru hvězdy a srdce vykrájíme naše sušenky. Například pro dokonalý efekt vykrojíme světlou hvězdu, dáme stranou a do vykrojeného místa světlého těsta vložíme vykrojenou tmavou hvězdu. Následně pomocí srdce vykrojíme světlé srdce s tmavou hvězdou. S tvary můžeme různě experimentovat.
9. Sušenky vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 7 minut.
Tipy na závěr
Sušenky můžete snadno přizpůsobit svému vkusu. Milujete skořici? Přidejte ji do světlého těsta. Máte rádi citrusové tóny? Trocha citronové nebo pomerančové kůry vykouzlí svěží variantu.