Hledáte recept, který spojuje zábavu a jednoduchost? Tyto dvoubarevné sušenky vás okouzlí nejen svou hravou podobou, ale i lahodnou chutí. Jsou ideální na odpolední čaj, dětskou oslavu nebo jen tak na zobání ke kávě. Jejich příprava je překvapivě snadná a zvládnou ji i začátečníci v kuchyni. A navíc – kdo by odolal křehkým sušenkám, které vypadají tak stylově?

Zapojte děti, které si užijí práci s těstem a vykrajováním sušenek. Válení těsta a krájení na srdíčka připomíná kouzelnou hru.

Recept na dvoubarevné sušenky – mix vanilkového a kakaového těsta

Délka pečení v troubě 7 minut.

Ingredience pro přípravu

Světlé těsto:

  • 130 g mouky
  • 80 g měkkého másla
  • 50 g moučkového cukru
  • 1 žloutek
  • špetka soli
  • vanilkový cukr

Tmavé těsto:

  • 110 g mouky
  • 20 g kakaa
  • 80 g másla
  • 50 g moučkového cukru
  • 1 žloutek
  • špetka soli
  • vanilkový cukr

Postup přípravy

1. V míse si utřeme moučkový cukr s máslem a poté přidáme žloutek se špetkou soli.

2. Dobře promícháme a přisypeme mouku.

3. Vypracujeme těsto a pustíme se do tmavého těsta.

Vypracujeme těsta.
Zdroj: Love Bake, Vypracujeme těsta.

4. Tmavé těsto vypracujeme stejným způsobem jako světlé, avšak s přidělenými ingrediencemi.

5. Obě těsta samostatně zabalíme do potravinářské fólie a dáme na 1 hodinu do lednice.

Těsta zabalíme do fólie a dáme do lednice.
Zdroj: Love Bake, Těsta zabalíme do fólie a dáme do lednice.

6. Světlé těsto položíme na pomoučněnou pracovní plochu a vyválíme na plát.

7. Stejně vyválíme i tmavé těsto.

8. Pomocí vykrajovátek ve tvaru hvězdy a srdce vykrájíme naše sušenky. Například pro dokonalý efekt vykrojíme světlou hvězdu, dáme stranou a do vykrojeného místa světlého těsta vložíme vykrojenou tmavou hvězdu. Následně pomocí srdce vykrojíme světlé srdce s tmavou hvězdou. S tvary můžeme různě experimentovat.

Vykrojíme požadované tvary.
Zdroj: Love Bake, Vykrojíme požadované tvary.
S tvary experimentujeme dle vlastních možností.
Zdroj: Love Bake, S tvary experimentujeme dle vlastních možností.

9. Sušenky vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 7 minut.

Tipy na závěr

Sušenky můžete snadno přizpůsobit svému vkusu. Milujete skořici? Přidejte ji do světlého těsta. Máte rádi citrusové tóny? Trocha citronové nebo pomerančové kůry vykouzlí svěží variantu.

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest