Ten nejlepší Trik na kynuté těsto bez robota, s čistou pracovní plochou a zaručeným úspěchem: Tento praktický trik ocení všichni kuchtíci, co nemají rádi náročnost a nepořádek spojený s kynutým těstem, když nemají kuchyňského robota. Zároveň úspěch kynutí je zaručený!

Kynuté těsto je základem mnoha oblíbených pečených výrobků od sladkého po slaná. Máme tu pro Vás postup na jednoduchý a zároveň efektivní způsob přípravy těsta.

Zadělávání těsta v igelitovém sáčku je skvělý způsob, jak si usnadnit práci v kuchyni a zároveň dosáhnout vynikajících výsledků.

Výhody zadělávání těsta v igelitovém sáčku:

  • Pracovní plocha zůstane čistá, jelikož veškerá práce s těstem probíhá uvnitř sáčku.
  • Méně znečištěného nádobí, vše můžeme sypat rovnou z potravních dóz do sáčku.
  • Snadné promíchání surovin, ulevíte si od náročného hnětení v míse.
  • Lehká a nenáročná manipulace, těsto není náročné uskladnit, například do lednice (může tak těsto kynout v klidu přes noc v lednici), jelikož sáček není tak objemný jako mísa.
  • Rovnoměrné kynutí, jelikož jsou veškeré suroviny uzavřeny v sáčku, zabraňujete tak průvanu a tím pádem se lépe udrží stálá teplota těsta během kynutí.

Příprava kynutého těsta v igelitovém sáčku:

  • Připravíme si všechny potřebné suroviny – mouku, vodu/mléko, droždí, cukr, sůl a další ingredience podle receptu.
  • Zaděláme těsto tak, že všechny suroviny vložíme do sáčku/sáčku na pečení/ uzavíratelných sáčků na potraviny, který bude dostatečně velký, aby se tam nakynuté těsto vešlo. Sáček pevně uzavřeme a promícháme suroviny stlačením a mícháním sáčku rukama.
  • Nyní sáček dáme na teplé místo a necháme kynout. Můžeme ho vložit do hrnce s teplou vodou nebo nad teplou vodní lázeň. Doba kynutí se liší podle teploty. Čas se pohybuje od 30 minut do 1,5 hodiny.
  • Jakmile je těsto dostatečně vykynuté, vyjmeme ho z igelitového sáčku a podle potřeby upravíme na potřebný tvar.

Vyzkoušejte tuto metodu a sami zjistíte, že příprava kynutého těsta není tak náročná a může být i zábavná a hlavně bez nepořádku. Děti určitě rádi přiloží ruku k dílu a vy můžete být bez obav, neboť výsledek bude zaručený.



Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest