Tvarohové těsto patří mezi oblíbené díky své vláčnosti a snadné manipulaci. Při pečení se lehce nafoukne a vytvoří křupavý povrch, zatímco uvnitř zůstane jemné. Každý tento tvarohový rohlíček v podobě mini croissantů je jako malý sladký balíček, který skrývá překvapení.
S těmito malými sladkými zázraky potěšíte rodinu i přátele a přitom je jejich příprava rychlá a jednoduchá. Díky tomu se hodí i pro ty, kteří s pečením teprve začínají. Celá příprava navíc nezabere více než 20 minut.
Recept na tvarohové mini croissanty jako vánoční cukroví, podobné rohlíčkům
Délka pečení v troubě 20 – 25 minut.
Ingredience pro přípravu cca 32 ks croissantů
- 300 g tvarohu
- 100 g másla
- 1 lžička vanilkového cukru
- 250 g mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 2 lžíce cukru
Postup přípravy
1. V míse spolu utřeme tvaroh, máslo, vanilkový cukr a prášek do pečiva.
2. Následně přisypeme mouku a ručně vypracujeme hladké těsto.
3. Těsto zabalíme do sáčku a dáme na 30 minut do lednice.
4. Poté těsto rozdělíme na 2 části a jednu vyválíme na pomoučněné pracovní ploše na tenký plát.
5. Plát rozkrájíme na 16 stejných trojúhelníčků a jejich špičky u středu nařežeme.
6. Vše posypeme 2 lžícemi cukru a každý trojúhelníček srolujeme do mini croissantu.
7. Mini croissantky vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem a vložíme ho do trouby předehřáté na 180°C.
8. Pečeme 20 – 25 minut dozlatova a nakonec posypeme moučkovým cukrem.
Dva tipy pro úplnou dokonalost
Pokud chcete croissantky ozvláštnit, můžete je po upečení namočit do rozpuštěné čokolády a ozdobit nasekanými oříšky.
Pro ještě výraznější chuť můžete do těsta přidat špetku citronové kůry nebo vanilkového extraktu.