Pokud hledáte originální pohoštění na Štědrý večer, mám pro vás úžasný, snadný tip, který je ještě k tomu výborný. Tento pokrm váš sváteční stůl krásně ozdobí. Uvidíte, že zaujme všechny u stolu a především si všichni pochutnají. Toto pohoštění můžete využít i na jiné slavnostní příležitosti.

Ukážu vám dnes cestu, jak si vyrobíte toto výborné pohoštění. Pokrm je hotový za pouhých 30 minut a k jeho výrobě potřebujete pouhé 4 suroviny a to – listové těsto, mozzarellu, vejce a bylinkové pesto, já mám tentokrát bazalkové. Pokud nebudete mít pesto, můžete ho nahradit rozpuštěným máslem s česnekem a nasekanou petrželkou.

Suroviny na vánoční stromeček
Foto: Cooky.cz, Suroviny na vánoční stromeček

Recept na Vánoční stromeček z listového těsta

Potřebné suroviny:

  • rozválené listové těsto
  • malé kuličky mozzarelly
  • vejce na potření
  • bylinkové pesto
  • sezamové semínka (na posypání – volitelné)

Postup:

1. Rozválené listové těsto si nakrájíme na pravidelné čtverce.

čtverce z listového těsta
Foto: Cooky.cz, Listové těsto rozřezané na čtverce

2. Do každého čtverce vložíme mozzarellu. Nyní mozzarellu zabalíme do listového těsta, aby vznikla koule.

Čtverce s mozzarellou
Foto: Cooky.cz, Příprava vánočního stromečku

3. Ze vzniklých koulích vytvarujeme strom, který tvoříme na plechu vyložený pečícím papírem.

Vánoční stromeček
Foto: Cooky.cz, Vánoční stromeček z listového těsta

4. Hotový strom potřeme rozšlehaným vejcem. Kdo má rád sezam, tak může ještě stromek posypat sezamovými semínky. Takto připravený stromeček vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 180 stupních na 20 minut (pečeme dozlatova).

Upečený strom
Foto: Cooky.cz, Upečený vánoční stromeček před dokončením

5. Upečený stromeček ještě teplý potřeme pestem a podáváme, konzumujeme teplé či studené v obou verzích je výborný.

Hotový vánoční stromeček
Foto: Cooky.cz, Vánoční stromeček s mozzarellou a pestem

Dobrou chuť.

Tipy na recepty bylinkových pest:

Video recept na slaný vánoční stromeček

Autor videa: cooky.cz

zdroj: Autorský článek cooky.cz, částečně upraveno AI

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest