Klasická americká buchta obsahuje kakaové těsto, kompot a marmeládu nebo povidla. Tahle naše je trochu pozměněná a kombinuje světlé těsto, tvaroh a kompotované třešně. A proč tedy americká? Nikdo to neví jistě a to je na tom to nejlepší. Možná proto, že to zní tajemně, možná proto, že je jiná a možná proto, že tak řekla babička a už to nejde změnit.
Americká buchta není ani z Ameriky, ani žádný módní hit, je to obyčejná domácí sladkost, která je na stole raz-dva. Kterou si děti rády vezmou do krabičky na svačinu a taky taková pojistka, když nevíte, co upéct. Protože s touto buchtou zkrátka nikdy nešlápnete vedle. Je dost podobná bublanině, můžete do ní šoupnout i povidla nebo jablka. Co je jisté je to, že se to prostě mezi lidmi takhle říká a pod tímto názvem ji znám já a určitě nejsem sama :-).
Recept na americkou buchtu tak trochu jinak
Ingredience na přípravu Sladké záhady z tvarohu a kompotu
Těsto
- 3 vejce
- 200 ml mléka
- 200 ml oleje
- 250 g cukru
- 500 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
Tvarohová vrstva
- 250 g tvarohu
- 1 vejce
- moučkový cukr dle chuti
- třešně z kompotu (můžou být i čerstvé)
Jak se americká buchta připravuje
1. Vajíčka utřeme s cukrem, postupně přidáváme olej, mléko, a nakonec vmícháme mouku s práškem do pečiva.
2. Těsto navrstvíme na plech s pečícím papírem a poklademe vypeckovanými třešněmi.
3. Do mezer mezi ovoce navrstvíme hromádky tvarohu smíchaného s cukrem a vajíčkem.
4. Upečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 25 minut. Propečení zkoušíme špejlí.
Malé tajemství
Každá rodina má svůj “ten pravý” recept na tento koláč, Někdo dává kefír, někdo zakysanou smetanu, někdo rum a někdo zase tvaroh. A každý tvrdí, že ten jejich způsob je nejlepší. A všichni mají pravdu!

Prosedlá buchta s tvarohem: Odpolední klasika ke kávě
