Sladké překvapení pro kolegyně, to je skvělý způsob, jak jim zpříjemnit den a poděkovat za spolupráci. Bebe střecha je ideální volbou. Její příprava je jednoduchá, vypadá skvěle a chutná ještě lépe. Díky tomu, že nemusíte zapínat troubu, je to navíc ideální recept i pro začínající pekaře.

Základem tohoto nepečeného dortu jsou bebe sušenky, které po nasáknutí krémem zvláční a připomenou chuť babiččina pudinkového dezertu. Klíčovou ingrediencí je ale tvarohový krém, který tvoří jakousi „lepicí“ vrstvu, a také rum, který celému dezertu dodá nenapodobitelnou chuť. Kombinace kakaových a vanilkových sušenek vytváří v řezu krásný mozaikový vzor, který se skvěle doplňuje s čokoládovou polevou.

Recept na střechu ze sušenek BeBe

Délka přípravy 30 minut + ztuhnutí v lednici.

Ingredience k přípravě

  • 150 gramů moučkového cukru
  • 200 gramů másla
  • 2 balení jemného tvarohu (ne vaničkový)
  • 2 lžíce rumu
  • 1 balíček světlých BeBe sušenek
  • 1 balíček tmavých BeBe sušenek
  • 2 banány
  • 2 balíčky čokoládové polevy

Postup přípravy dezertu střecha s bebečkama a banány

Obrázek k receptu na BeBe střechu
Foto: Cooky.cz, recept na BeBe střechu

1. V misce utřete cukr s máslem, dokud nevznikne krémová hmota.

2. Poté přidejte tvaroh a rum, a vše důkladně vyšlehejte do hladkého krému.

3. Na alobal si naskládejte sušenky do tří řad po sedmi kusech tak, aby vytvořily šachovnici. Střídejte tmavé a světlé sušenky.

4. Nyní naneste polovinu tvarohového krému na sušenky. Krém rovnoměrně rozetřete stěrkou nebo nožem.

Obrázek k receptu na BeBe střechu
Foto: Cooky.cz, recept na BeBe střechu

5. Na krém naskládejte další vrstvu sušenek, ale tentokrát obráceně, aby světlé sušenky ležely na tmavých a naopak.

6. Rozetřete zbylý krém na prostřední řadu sušenek a doprostřed položte oloupané banány.

7. Vezměte alobal za delší stranu a přiklopte ho přes prostřední řadu tak, aby se obě boční řady sušenek spojily do tvaru střechy.

8. Zákusek uložte do lednice, a nechte ho alespoň dvě hodiny, nejlépe přes noc, ztuhnout. Tím se sušenky nasáknou a změknou.

9. Po ztuhnutí připravte čokoládovou polevu podle návodu na obalu a rovnoměrně s ní polijte celý zákusek.

10. Po ztuhnutí čokolády nakrájejte střehu na jednotlivé řezy a podávejte.

Obrázek receptu na dort Střechu.

Elegantní Trojúhelníkový Dort Střecha s Marcipánovou Polevou

Tipy redakce

  • Místo banánů: Místo banánů můžete použít jakékoli jiné ovoce, které se hodí k čokoládě, jako jsou třeba jahody nebo maliny.
  • Pro větší šťavnatost: Sušenky můžete před pokládáním na alobal lehce namočit v mléce nebo v rumu.
  • Čokoládové varianty: Místo polevy z balíčku můžete použít rozpuštěnou kvalitní hořkou čokoládu s kouskem másla. Také se dají přidat hoblinky čokolády, které se dají do krému.
  • Úpravy podle chuti: Pokud máte radši sladší dezert, přidejte do krému více cukru. Množství rumu můžete také upravit podle toho, jak intenzivní chuť chcete.
Obrázek receptu na Piškotovou střechu - nepečený dezert plný krému a ovocné chuti

Nepečená piškotová střecha – dezert bez pečení plný krému a ovocné chuti

Recept na Pyramidový Třešňový Dort

Pyramidový Třešňový Dort: Lahodná kombinace křupavého těsta a jemného krému

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest