Už vás nebaví stejná a stará, nevýrazná zeleninová jídla? Tak, je čas udělat revoluci na vašem talíři s těmito brokolicovými chipsy. Je to jednoduchý recept, který navždy změní váš pohled na brokolici.
S méně než 6 ingrediencemi a za pouhých 20 minutami přípravy. Celková doba včetně zapečení je 50 minut. Každá růžička brokolice se pod parmazánem promění v křupavý zázrak. Je to perfektní příloha, nebo pochutina k televizi, oslavu, či do svačinové krabičky.
Recept na křupavé Brokolicové chipsy
Potřebné vybavení
- Trouba
Suroviny
- 2 hlavy brokolice
- 3/4 hrnku strouhaného parmazánu
- 1/4 hrnku olivového oleje
- 1 lžička česnekového prášku
- 1/4 lžičky italského koření
- sůl
- černý pepř
Postup
- Nastavíme si troubu na 200 stupňů
- Brokolice nakrájíme na jednotlivé růžičky
- Poté nalijeme vodu do hrnce, přivedeme k varu
- Jakmile se voda vaří, přidáme růžičky brokolice. Vaříme 3-5 minut. Poté brokolici slijeme a podlijeme studenou vodou, abychom zastavili proces vaření. Důkladně osušte
- Poté přidáme do malé misky: olivový olej, česnekový prášek, cibulový prášek a italské koření, vše důkladně promícháme
- Na plech vyložený pečící papírem, vyskládáme brokolici. Každou růžičku brokolice rozdrtíme skleničkou (nebo jiným těžkým předmětem)
- Dochutíme solí a černým pepřem
- Každou jednotlivou brokolici nyní potřeme směsí z olivového oleje. Navrch přidáme parmazán
- Pečeme 30–35 minut, dokud se sýr nerozpustí a brokolice nebude křupavá podle vašich představ
- Dobrou chuť!
Video recept
Poznámky
- Servírovat můžete brokolici například s dipem ze zakysané smetany a italským kořením