Tady nehledejte autentický čínský pokrm, jde tu o domácí interpretaci rychlého jídla z kuřecího masa, předem naloženého v různých ingrediencích aspoň jednu noc, které milují celé generace. Vznikl v dobách kdy v obchodech a restauracích moc exotiky nebylo a pro se improvizovalo. A jak se ukázalo – s úspěchem.
Pokrm je vlastně poctivým příkladem toho, že i česká kuchyně umí přizpůsobit světové chutě k obrazu svému. Tato verze číny je rychlá, snadná a přitom neuvěřitelně dobrá. Ideální jídlo k večeři, když nemáte moc času, ale chutě na něco skvělého mají doma všichni.
Recept na čínu po česku
Ingredience potřebné na přípravu pánve plné chutí a domácí fantazie
- 300 g masa (kuřecí, ktůtí, vepřová panenka nebo kýta)
- 2 lžíce sojové omáčky
- 2 lžíce oleje
- půl lžičky soli
- 1 lžička cukru
- 1 lžička Kari koření
- 1 lžička Worcestru
- 1 lžička pálivé papriky nebo. trochu chilli
- 2 žloutky
- 1 lžička Solamylu
Postup přípravy české číny
1. Všechny suroviny v misce rozmícháme a přidáme maso nakrájené. na tenké nudličky.
2. Necháme odležet v lednici do druhého dne.
3. Smažíme na lžíci oleje na prudkém ohni, při smažení maso mícháme a oddělujeme nudličky od sebe.
Servírování
Jídlo podáváme s rýží, s hranolkami, ale i s pečivem. Maso je křehké a voňavé.

Recept na dokonalou masovou směs s rýží: I s levnými přísadami provoní celý byt

Krůtí nudličky se zeleninou a arašídy v jemně pikantní omáčce, s hranolkami
pozn.: částečně upraveno AI