Tady nehledejte autentický čínský pokrm, jde tu o domácí interpretaci rychlého jídla z kuřecího masa, předem naloženého v různých ingrediencích aspoň jednu noc, které milují celé generace. Vznikl v dobách kdy v obchodech a restauracích moc exotiky nebylo a pro se improvizovalo. A jak se ukázalo – s úspěchem.

Pokrm je vlastně poctivým příkladem toho, že i česká kuchyně umí přizpůsobit světové chutě k obrazu svému. Tato verze číny je rychlá, snadná a přitom neuvěřitelně dobrá. Ideální jídlo k večeři, když nemáte moc času, ale chutě na něco skvělého mají doma všichni.

Recept na čínu po česku

Ingredience potřebné na přípravu pánve plné chutí a domácí fantazie

  • 300 g masa (kuřecí, ktůtí, vepřová panenka nebo kýta)
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 2 lžíce oleje
  • půl lžičky soli
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička Kari koření
  • 1 lžička Worcestru
  • 1 lžička pálivé papriky nebo. trochu chilli
  • 2 žloutky
  • 1 lžička Solamylu

Postup přípravy české číny

1. Všechny suroviny v misce rozmícháme a přidáme maso nakrájené. na tenké nudličky.

Maso naložíme a do druhého dne necháme v lednici.
Foto: cooky.cz, Maso naložíme a do druhého dne necháme v lednici.

2. Necháme odležet v lednici do druhého dne.

3. Smažíme na lžíci oleje na prudkém ohni, při smažení maso mícháme a oddělujeme nudličky od sebe.

Servírování

Jídlo podáváme s rýží, s hranolkami, ale i s pečivem. Maso je křehké a voňavé.

Obrázek k receptu: Vynikající a jednoduchá „čína“: Masová směs s rýží

Recept na dokonalou masovou směs s rýží: I s levnými přísadami provoní celý byt

Obrázek receptu na Krůtí se zeleninou a arasidy.

Krůtí nudličky se zeleninou a arašídy v jemně pikantní omáčce, s hranolkami

pozn.: částečně upraveno AI

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest