Citronová pěna jako obláček je svěží, lehký a nadýchaný dezert, který připravíme doslova během pár minut a proč jako obláček? Protože tento dezert bez vajec a z minima ingrediencí v kombinaci s nadýchnou šlehačkou je opravdu lehký jako obláček a s jeho chutí v puse se budeme také cítit jakoby jsme se vznášeli na obláčku. Citronová chuť dodá jemnou kyselost, která krásně kontrastuje se sladkostí smetany. Můžeme jej podávat a konzumovat jak čerstvý a trochu vlažný, tak studený z ledničky, pokaždé bude chutnat trochu jinak ale pokaždé lahodně a osobitě.
Recept na Citronovou pěnu jako obláček
Ingredience na přípravu
- citronová šťáva ze 2 citronů
- 120 g cukru
- 100 ml vody
- 1/3 KL kurkumy (kvůli barvě)
- 30 g kukuřičného škrobu
- 250 ml smetany na šlehání (33-38 %)
- 50 g cukru do šlehačky
Postup přípravy
1. V kastrolu na mírném ohni uvaříme z citronové šťávy, cukru, vody , kurkumy a škrobu za stálého míchání hustý pudink. Uvařený přikryjeme folií a necháme vychladit.
2. V šlehači si vyšleháme smetanu s cukrem na hustou šlehačku. Část šlehačky naplníme do zdobícího sáčku, ale část šlehačem zašleháme do vychlazeného pudinku.
3. Cukrářským sáčkem s hladkou špičkou plníme do pohárů. Dalším cukrářským sáčkem s ozdobnou špičkou pěnu ozdobíme šlehačkou a navrch položíme kousek citronu.
Na závěr
Pojďte jí vyzkoušet a během pouhých 5 minut připravíme něco neuvěřitelně lahodného, co osvěží naše chuťové pohárky. Uvidíte, že tato pěna zůstane Vašim oblíbeným pokrmem.