5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Tisknout recept

Pokud nevíte, co si o víkendu připravit k obědu, máme pro vás skvělý tip. Recept na smaženou kotletu se čtyřmi druhy sýra. Zatímco v mnoha domácnostech může být tradiční volbou obyčejné osmažené maso, rozhodli jsme se zaměřit na něco trochu odlišného. Pokud je vaší oblíbenou pochoutkou pizza se 4 druhy sýra, tento recept si zamilujete.

Smažená kotleta se čtyřmi druhy sýra je lahodné a syté jídlo, které kombinuje křupavou texturu smaženého masa s bohatou a rozmanitou chutí čtyř různých sýrů. Toto jídlo je ideální pro milovníky bohatých chutí a textur, a je skvělé jako hlavní chod. Recept je nejen chutný, ale i velmi jednoduchý na přípravu. Potřebujete jen několik základních ingrediencí: vepřovou kotletu, zmíněné čtyři druhy sýrů, ingredience na trojobal. Nejprve naklepete vepřové řízky, osolíte a opepříte a dále už postupujete podle receptu níže. Výsledek vás nadchne svou lahodností a originalitou.

Zdroj obrázku: Pexels, Sýr potřebný na kotletu

Recept na smaženou čtyř-sýrovou kotletu – Kulinářský Zážitek Přímo z Vaší Kuchyně

Autor receptu: Jana Duchoňová
5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas přípravy 20 minut
Čas vaření 20 minut
Celkový čas 40 minut
Porcí 4 porce
Křupavá kotleta s několika sýry je zaručeným úspěchem na povedený oběd

Potřebné vybavení

  • Pánev
  • Miska

Suroviny

  • 8 plátků kotlety
  • sůl, mouka, vejce, strouhanka
  • olej (na smažení )
  • 2 decilitry rajčatové omáčky
  • oregano, bazalka, tymián
  • 1 velká špetka soli
  • 1-2 lžičky cukru
  • 150 gramů strouhané mozzarelly
  • 50 -100 gramů uzeného sýra
  • 10 -150 gramů sýru feta
  • 100 gramů nivy nebo gorgonzoly

Postup 

  • V malém hrnci smíchejte rajčatovou omáčku s cukrem, solí a bylinkami a vařte několik minut.
  • Omáčku odstavte a nechte ji odpočinout.
  • Maso naklepejte, osolte a nechte chvíli odpočinout.
  • Maso obalte tradičním způsobem (mouka, vejce, strouhanka) a opečte na rozehřátém oleji z obou stran dozlatova.
  • Smažené maso rozložte na plech vyložený pečicím papírem.
  • Na každý plátek masa rozetřete rajčatovou omáčku a hojně posypte směsí nastrouhaných sýrů.
  • Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia po dobu 10-15 minut, dokud sýr nezhnědne a nerozpustí se.
  • Podávejte s volbou salátu a bramborové přílohy dle chuti.
Uložit do Mé kuchařky

Poznámky

Kotlety můžete nahradit kuřecími stehny. 
Cena: do 120 Kč
Chod: Hlavní jídlo
Kuchyně: Česká
Klíčové slovo: čtyřsýrový řízek, Feta sýr, kotleta, mozzarella, řízek, sýr, uzený sýr


5 hvězdiček od 1 kuchaře (1 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest