Majonézové těsto je jemné, vláčné a nenáročné. Pečivo z něj se skvěle hodí, když potřebujete domácí slané pečivo, například na oběd k polévce, nebo na výlet do krabičky, či na piknik v přírodě. Určitě si ho oblíbí i vaše děti na svačinu do školy, či na školní výlet. Protože děti vidí krásu a chuť vždycky v jednoduchosti, prostě když vidí, co jí a co jídlo obsahuje.

Jeho výhodou je, že potřebné suroviny má doma téměř každý a stačí jen trochu šikovnosti a fantazie. Například si tyto rohlíky naplnit sýrem. Výsledkem je takový malý zázrak, který chutná jako z nejlepší pekárny, nebo ještě lépe a když se do něj zakousnete vyteče z něj lahodný měkoučký sýr, který tomu celému dá ten správný efekt. jsou prostě báječné!

Recept na domácí rohlíky z majonézového těsta plněné sýrem

Ingredience potřebné na přípravu zlatých měšců se sýrovým pokladem

Těsto

  • 500 g hladké mouky
  • 250 ml mléka
  • 1 lžička cukru
  • 20 g čerstvého droždí
  • 1/2 balíčku prášku do pečiva
  • 100 g majonézy
  • 1 lžička soli

Náplň

  • 100 g smetanového sýra
  • 100 sýra Gouda

Dokončení

  • 1 vejce
  • sezam, kmín a podobně – dle chuti na posypání

Postup přípravy domácích rohlíků

1. Do vlažného mléka rozdrobíme droždí a trochu cukru a necháme na teplém místě asi 10 minut vzejít kvásek.

2. Přidáme polovinu mouky smíchanou s majonézou a solí. Poté přidáváme druhou polovinu mouky smíchanou s práškem do pečiva. Stále hněteme až získáme velice měkké ale nelepivé těsto. Těsto necháme přikryté na teplém místě než zdvojnásobí svůj objem.

 Těsto rozdělíme na 16 kuliček.
Foto: cooky.cz, Těsto rozdělíme na 16 kuliček.

3. Těsto na pomoučeném válu rozdělíme na 16 kuliček, necháme asi 10 minut odpočívat a každou z kuliček vyválíme do elipsy. Každou elipsu potřeme smetanovým sýrem a na jeden konec položíme ukrojenou tyčinku Goudy a srolujeme do rohlíku.

Univerzální těsto z neobvyklé suroviny

Originální těsto připravené z neobvyklé ingredience, použít se dá na cokoliv

Každou kuličku rozválíme do elipsy.
Foto: cooky.cz, Každou kuličku rozválíme do elipsy.

4. Rohlíky pokládáme na plech s pečícím papírem a necháme cca 30 minut nakynout. Poté je potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamem nebo kmínem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 220 stupňů dozlatova.

Obrázek receptu na rohlíčky z majonézového těsta.

Dozlatova doma pečené rohlíčky z majonézového těsta

Každou elipsu naplníme, srolujeme, potřeme, vejce a posypeme.
Foto: cooky.cz, Každou elipsu naplníme, srolujeme, potřeme, vejce a posypeme.

Tipy na závěr

Domácí rohlíky můžete dle chuti naplnit třeba šunkou, nebo párkem či klobásou dle chuti.

Obrázek receptu na Recept na Domácí rohlíky dvojnásob kynuté v igelitovém sáčku

Domácí rohlíky dvojnásob kynuté v igelitovém sáčku

pozn.: částečně upraveno AI

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest