5 hvězdiček od 2 kuchařů
Přejít na recept Přejít na video Tisknout recept

Rychlý recept na Tiramisu plněné do skleniček: Tiramisu je nejikoničtější a nejodolatelnější italský dezert vyrobený z vrstev bohatého a hedvábného krému z mascarpone a cukrářských piškotů namočených v espressu. Tiramisu ve skleničce je elegantní dezert, který kombinuje klasické chutě tiramisu v atraktivním a praktickém podání. Tento dezert se skládá stejně jako tiramisu z vrstev piškotů namočených v kávě a mascarpone krému, které jsou pečlivě naskládány do skleniček.

Výhodou tohoto podání je možnost přenášet si tento výborný dezert kamkoliv například do práce, děti do škol apod. Plus se lépe skladuje v lednici, úspora místa ?. Každá sklenička je malým uměleckým dílem, které láká nejen chuťové pohárky, ale i oči – záleží na vaší kreativitě. Můžete do skleniček přidávat různé další přísady, jako je čerstvé ovoce, banán, čokoládové hobliny a jiné. Tiramisu ve skleničce je dokonalým příkladem toho, jak tradiční dezerty mohou být modernizovány a přizpůsobeny současným trendům. Příprava tiramisu zabere 15 minut a skládání do skleniček 5 minut.

Obrázek: cooky.cz, Recept: Tiramisu ve skleničce s malinami a čoko hoblinami

Recept na Domácí Tiramisu ve skleničce

Autor receptu: Veronika Sobotková
5 hvězdiček od 2 kuchařů
Čas přípravy 15 minut
Plnění/vrstvení do skleniček 5 minut
Celkový čas 20 minut
Porcí 6 skleniček
S malinami a čokoládou, ale můžete zvolit jakékoliv ovoce, které máte doma nebo Vám chutná.

Potřebné vybavení

  • Skleničky, do kterých budeme plnit

Suroviny

  • 4 žloutky (pokojové teploty)
  • 130 g cukru
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
  • 450 g sýru mascarpone (pokojové teploty)
  • 120 ml smetany ke šlehání (pokojové teploty)
  • 12 ks cukrářských piškotů
  • 230 ml espressa (vychlazené na pokojovou teplotu)
  • 1 lžíce neslazeného kakaového prášku na posypání nebo nastrouhanou čokoládu
  • ovoce na ozdobení – maliny, borůvky, jahody

Postup 

  • Žloutky vyšleháme s cukrem, jakmile se propojí, pokračujeme ve šlehání nad vodní lázní, než se cukr rozpustí
  • Jakmile se cukr rozpustí, sundáme z vodní lázně a za občasného míchání čekáme na vychlazení základu, pro zrychlení můžeme pod mísu dát nádobu s ledem
  • Jakmile žloutky s cukrem krásně vychladnou a krém více ztuhne, přidáme postupně mascarpone a stále mícháme
  • Následně vyšleháme šlehačku, kterou přidáme k ostatním surovinám, opatrně promícháme, dokud se všechny ingredience správně nepropojí

Nyní se přesuneme k plnění skleniček

  • Piškoty vždy namočíme z obou stran do espressa
  • Piškoty vložíme na dno skleničky, pomocí lžíce či cukrářského sáčku přidáme krém, posypeme kakaem či nastrouhanou čokoládou, můžeme dát i nějaké ovoce a vrstvíme stejně dál, ukončíme vrstvení krémem posypaný čokoládou a případně ozdobíme ovocem
  • Hotové skleničky dáme ideálně přes noc uležet do lednice. Druhý den podáváme, lépe se rozloží jednotlivé chutě

Video recept

Uložit do Mé kuchařky
Cena: 170 Kč
Chod: Dezert, Sladké
Kuchyně: Italská
Klíčové slovo: cukrářské piškoty, káva, mascarpone, tiramisu, tiramisu ve skleničce


5 hvězdiček od 2 kuchařů (2 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest