Rychlý recept na Tiramisu plněné do skleniček: Tiramisu je nejikoničtější a nejodolatelnější italský dezert vyrobený z vrstev bohatého a hedvábného krému z mascarpone a cukrářských piškotů namočených v espressu. Tiramisu ve skleničce je elegantní dezert, který kombinuje klasické chutě tiramisu v atraktivním a praktickém podání. Tento dezert se skládá stejně jako tiramisu z vrstev piškotů namočených v kávě a mascarpone krému, které jsou pečlivě naskládány do skleniček.
Výhodou tohoto podání je možnost přenášet si tento výborný dezert kamkoliv například do práce, děti do škol apod. Plus se lépe skladuje v lednici, úspora místa ?. Každá sklenička je malým uměleckým dílem, které láká nejen chuťové pohárky, ale i oči – záleží na vaší kreativitě. Můžete do skleniček přidávat různé další přísady, jako je čerstvé ovoce, banán, čokoládové hobliny a jiné. Tiramisu ve skleničce je dokonalým příkladem toho, jak tradiční dezerty mohou být modernizovány a přizpůsobeny současným trendům. Příprava tiramisu zabere 15 minut a skládání do skleniček 5 minut.
Recept na Domácí Tiramisu ve skleničce
Potřebné vybavení
- Skleničky, do kterých budeme plnit
Suroviny
- 4 žloutky (pokojové teploty)
- 130 g cukru
- 1/2 lžičky vanilkového extraktu
- 450 g sýru mascarpone (pokojové teploty)
- 120 ml smetany ke šlehání (pokojové teploty)
- 12 ks cukrářských piškotů
- 230 ml espressa (vychlazené na pokojovou teplotu)
- 1 lžíce neslazeného kakaového prášku na posypání nebo nastrouhanou čokoládu
- ovoce na ozdobení – maliny, borůvky, jahody
Postup
- Žloutky vyšleháme s cukrem, jakmile se propojí, pokračujeme ve šlehání nad vodní lázní, než se cukr rozpustí
- Jakmile se cukr rozpustí, sundáme z vodní lázně a za občasného míchání čekáme na vychlazení základu, pro zrychlení můžeme pod mísu dát nádobu s ledem
- Jakmile žloutky s cukrem krásně vychladnou a krém více ztuhne, přidáme postupně mascarpone a stále mícháme
- Následně vyšleháme šlehačku, kterou přidáme k ostatním surovinám, opatrně promícháme, dokud se všechny ingredience správně nepropojí
Nyní se přesuneme k plnění skleniček
- Piškoty vždy namočíme z obou stran do espressa
- Piškoty vložíme na dno skleničky, pomocí lžíce či cukrářského sáčku přidáme krém, posypeme kakaem či nastrouhanou čokoládou, můžeme dát i nějaké ovoce a vrstvíme stejně dál, ukončíme vrstvení krémem posypaný čokoládou a případně ozdobíme ovocem
- Hotové skleničky dáme ideálně přes noc uležet do lednice. Druhý den podáváme, lépe se rozloží jednotlivé chutě