Dnes vám představím 2 nevšední recepty z nevšedních surovin, které mohou svou originalitou potěšit třeba na Vánoce. Proč nezkusit něco nového mezi všedním vánočním cukrovím, které pečeme každý rok. Kromě nových surovin je potřeba mít k dispozici plastové formy na čokoládu a nebo prostě improvizovat a použít to, co doma najdete a bude to vhodné na přípravu našich cukrovinek. Já například nedávno objednala silikonovou formičku na tři klobásky, myslím, že by se na to dala použít. Tak co jdete do toho s námi? Připravíme dvě vánoční cukrovinky: Čokoládové tyčinky, které mají náplň z pistácií a kokosu a Mini dezerty z datlí, plněné čokoládou.

Recepty na dvě nevšední a výborné vánoční cukrovinky z datlí, pistácií a čokolády

Ingredience na přípravu

Recept čokoládový tyčinky s pistáciovou náplní

  • 140 g hořké čokolády
  • 15 g kokosových vloček
  • 50 g smetanového sýra
  • 10 ks loupaných pistácií
  • 30 g agávového sirupu
  • 1/2 KL japonského čaje Matcha

Recept na datlové čtverečky s čokoládou

  • 140 g datlí
  • 35 g dýňových semínek
  • olivový olej na ruce
  • 25 g čokolády bez cukru

Postup

Recept I. – čokoládové tyčinky

1. Hořkou čokolády rozpustíme ve vodní lázni. Část čokolády nalijeme do silikonových miniforem a uložíme na 15 minut do lednice.

Rozpustíme čokoládu ve vodní lázni.
Zdroj: fantastischerezepte, Rozpustíme čokoládu ve vodní lázni.
Nalijeme. na dno formy.
Zdroj: fantastischerezepte, Nalijeme na dno formy.

2. Poté znovu nalijeme část čokolády a znovu necháme 15 minut odležet v lednici.

Vylijeme přebytečnou čokoládu, která nezatuhla.
Zdroj: fantastischerezepte, Vylijeme přebytečnou čokoládu, která nezatuhla.

3. Kokosové vločky osmažíme na suché pánvi za stálého míchání, do růžova. Přendáme do misky, přidáme smetanový sýr, nožem nasekané pistácie, agávový sirup a čaj Matcha. Směs rozmícháme a naplníme do formy s čokoládou. Povrch zalijeme zbytkem čokolády a uložíme na 20 minut do lednice.

Kokosové vločky opražíme na suché pánvi.
Zdroj: fantastischerezepte, Kokosové vločky opražíme na suché pánvi.
Formu naplíme směsí a zalijeme čokoládou.
Zdroj: fantastischerezepte, Formu naplníme směsí. a zalijeme čokoládou.

Recept II. – mini dezerty z datlí a čokolády

1. Datle zalijeme na 15 minut studenou vodou a poté z nich odstraníme střed. K datlům do mixéru přidáme dýňová semínka a spolu rozmixujeme. Rukama namočenýma v olivovém oleji formujeme ze směsi kuličky které naplníme do formy a uhladíme.

Rozmixujeme vyčištěné datle a semínka dýně.
Zdroj: fantastischerezepte, Rozmixujeme vyčištěné datle a semínka dýně.
Rukama tvarujeme koule a vkládáme do formy.
Zdroj: fantastischerezepte, Rukama tvarujeme koule a vkládáme do formy.

2. Do směsi děláme dutiny pipetou anebo jiným podobným předmětem. Uložíme na 15 minut do lednice.

Směs uhladíme a tvoříme dutinky.
Zdroj: fantastischerezepte, Směs uhladíme a tvoříme dutinky.

3. Čokoládu bez cukru rozpustíme ve vodní lázni a naplníme do cukrářského sáčku. Vyplníme dutiny ve směsi a opět uložíme do lednice na 15 minut.

Dutinky vyplníme čokoládou.
Zdroj: fantastischerezepte, Dutinky vyplníme čokoládou.
Hotová cukrovinka z receptu II.
Zdroj: fantastischerezepte, Hotová cukrovinka z receptu II.

Pojďte si uvařit aromatický vitamínový čaj

2 kolečka citrónu, 4 plátky jablek, 1 KL černého rybízu, 2 PL černého sypaného čaje, 1 l vroucí vody

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!



Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest