Dnes si připravíme jednoduchou hrníčkovou buchtu s povidly, která u nás bývá často dezertem poslední záchrany. Je prostě jednoduchá a zvládne ji i začátečník, kterého honí mlsná. Ohlásí-li se nečekaná návštěva nebo mlsný jazyk, nastává její chvíle. Díky své jednoduchosti a nenáročnosti na ingredience máte s velkou pravděpodobností vše potřebné na přípravu frgálové buchty doma. Nebo si minimálně některé suroviny alternativně nahradíte. Hrníčková tvarohová frgálová buchta je výtečná ke kávě nebo sklenici mléka. Je to přesně ten typ dezertu, který má každá hospodyně na stole, kdykoliv ji zaskočíte nepřipravenou. Příprava je vhodná také pro úplně cukráře začátečníky, tak jdeme honem na to!

Recept na tvarohovou frgálovou buchtu s povidly

Délka pečení v troubě 40 minut.

Ingredience pro přípravu

Těsto:

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek moučkového cukru
  • 2 vejce
  • 3/4 hrnku oleje
  • 1 hrnek mléka
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 vanilkový cukr
  • povidla nebo jiná marmeláda
  • čokoláda na polevu

Náplň:

  • 2 tvarohy ve vaničce
  • 1 hrnek moučkového cukru
  • 1 hrnek mléka
  • 2 vejce
  • 2 vanilkové cukry
  • 1 vanilkový puding

Postup přípravy těsta

1. Těsto si připravíme tak jednoduše, že všechny ingredience společně smícháme ve větší míse.

2. Troubu si dáme předehřát na 180°C a plech si vyložíme pečícím papírem.

3. 2/3 těsta nalejeme do plechu a zbytek zatím dáme stranou.

2/3 těsta nalejeme do plechu a zbytek zatím dáme stranou.
Zdroj obrázku: ciculka, 2/3 těsta nalejeme do plechu a zbytek zatím dáme stranou.

Postup přípravy náplně

1. I v tomto případě si v míse smícháme veškeré ingredience a ochutnáme, jak je tvaroh sladký a proto cukr přidáváme dle našich preferencí.

2. Hotovou náplň nalejeme na těsto v plechu a dobře a rovnoměrně rozetřeme.

Dokončení

1. Nyní přidáváme po lžičce na povrch povidla a množství si určím dle naší chuti.

Nyní přidáváme po lžičce na povrch povidla a množství si určím dle naší chuti.
Zdroj obrázku: ciculka, Nyní přidáváme po lžičce na povrch povidla a množství si určím dle naší chuti.

2. Dále vylijeme na plech zbylé těsto a dáme péct do předehřáté trouby na 40 minut.

3. Hotovou upečenou buchtu můžeme pokropit rozpuštěnou čokoládou a necháme ji dobře vychladnout.

Hotovou upečenou buchtu můžeme pokropit rozpuštěnou čokoládou.
Zdroj obrázku: ciculka, Hotovou upečenou buchtu můžeme pokropit rozpuštěnou čokoládou.

Povidla nebo švestková marmeláda?

Je vůbec nějaký rozdíl mezi povidly a švestkovou marmeládou? Ano, určitě. Rozdílný název nemají pro nic za nic.

Hlavním rozdílem je způsob přípravy. Zatímco švestková marmeláda se připravuje vařením švestek spolu s cukrem a pektinem pro zlepšení konzistence, povidla se připravují pomalým a dlouhým vařením švestek bez přidaného cukru. Pomalým vařením zhoustnou a získají barvu.

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!
Nejlepší zákusky z kuchyně


Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest