Linecké koláčky s pomerančovým krémem kombinují chutě křehkého těsta a jemně citrusového nádechu pomerančů. Je to příjemné a osvěžující cukroví s neobvyklou chutí. Svou svěží chutí jsou ideálním společníkem nejen na zimní večery a vánoce, ale i jako lehký sušenkový dezert mimo vánoční období. Vyzkoušejte je a nechte se unést do světa sladké citrusové radosti.

Je to harmonie chutí i textur. Na jedné straně jemné máslové těsto, které se rozpadá na jazyku, na druhé svěží pomerančový krém, který dodává koláčkům netradiční chuťovou jiskru. Tento kontrast sladkosti a kyselosti zaručuje, že vám po prvním kousnutí proběhne úsměv na tváři.

Recept na koláčky s pomerančovým krémem

Délka pečení v troubě 12 minut.

Ingredience pro přípravu

Těsto:

  • 180 g mouky
  • 50 g cukru
  • 90 g másla
  • 1 vejce
  • 1 lžička prášku do pečiva

Pomerančový krém:

  • 100 ml pomerančové šťávy
  • 50 g cukru
  • 10 g kukuřičného škrobu
  • 1 vejce
  • pomerančová kůra
  • moučkový cukr

Postup přípravy těsta

1. V míse smícháme máslo s cukrem, poté přidáme vejce a znovu promícháme.

2. Dále přisypeme mouku s práškem do pečiva a vypracujeme těsto.

3. Vypracované hladké těsto zabalíme do potravinářské fólie a vložíme na 1 hodinu do lednice.

Příprava krému

1. V hrnci smícháme pomerančovou šťávu, kůru a cukr.

2. Provaříme chvíli spolu za stálého míchání na mírném ohni a poté scedíme.

3. Poté do hrnce ke šťávě přidáme vejce s kukuřičným škrobem a vařme do zhoustnutí.

4. Necháme zchladnout.

Dokončení

1. Vychlazené těsto rozválíme a vykrojíme kolečka.

2. Kolečka z těsta vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 10 – 12 minut.

3. Upečená kolečka spojíme připraveným krémem a posypeme moučkovým cukrem.

Základem našeho dezertu je kvalitní pomerančová šťáva.
Zdroj: depositphotos, Základem našeho dezertu je kvalitní pomerančová šťáva.

Tipy na závěr

Přidejte pár kapek pomerančového likéru nebo vanilkového extraktu. Krém získá ještě intenzivnější chuť a vůni.

Pro speciální příležitosti ozdobte povrch koláčků jemnými hoblinkami bílé čokolády nebo tenkými plátky kandovaného pomeranče.

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!



Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest