Pistácie jsou známé svou jemnou chutí a pro mnohé jsou symbolem luxusu. Těsto z pistácií přináší jedinečný zážitek – je křehké, rozplývá se na jazyku a nádherně ladí s různými druhy krémových náplní. Pokud hledáte způsob, jak na vánoční stůl nebo ke kávě zařadit něco neotřelého, jemné lepené sušenky z pistáciového těsta budou tím pravým.

Mimochodem, věděli jste, že pistácie jsou považovány za symbol přátelství a pohostinnosti? Tímto cukrovím nejen potěšíte chuťové pohárky, ale také vytvoříte krásnou atmosféru sdílené radosti.

Recept na sušenky z pistáciového těsta

Délka pečení v troubě 6 – 8 minut.

Ingredience pro přípravu

  • 320 g mouky
  • 80 g jemně mletých pistácií
  • 130 g moučkového cukru
  • 120 g másla
  • 100 g zakysané smetany
  • 100 g meruňkového džemu

Postup přípravy

1. Všechny ingredience kromě džemu vložíme do mísy a vypracujeme těsto.

2. Na pomoučněné pracovní ploše vyválíme z těsta plát a vykrojíme požadované tvary.

3. Vykrojené tvary vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem a ten vložíme do trouby předehřáté ne 180°C.

Vyskládáme na plech.
Zdroj: Himmlisch, Vyskládáme na plech.

4. Pečeme 6 – 8 minut dozlatova a po vyndání necháme vychladnout.

5. Polovinu sušenek posypeme moučkovým cukrem a na druhou polovinu naneseme meruňkový džem.

6. Nyní sušenky spojíme s pocukrovanými a máme hotovo.

Sušenky spojíme marmeládou.
Zdroj: Himmlisch, Sušenky spojíme marmeládou.

Tipy na závěr

Pokud chcete ještě intenzivnější pistáciovou chuť, přidejte do těsta kapku pistáciového extraktu.

Náplň můžete obměnit – hodí se například máslový krém s kapkou citronové šťávy nebo jemná malinová ganache.

Pro větší slavnostní efekt můžete sušenky po stranách lehce ponořit do rozpuštěné bílé čokolády a obalit v jemně nasekaných pistáciích.

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!



Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest