Vánoční cukroví je pryč, protože bylo tak výborné, že se všechno o Vánocích a po nich snědlo? A my chceme mít něco čerstvého a sladkého i na sváteční Nový rok? Proč neudělat něco jiného, trochu zvláštního, než jsme si užívali celé vánoční svátky? Možná doma najdete zbytky různých ořechů, sušeného ovoce a semínek, která jste požívali při vánočním pečení.

Náš dezert je trochu nevšední, je plný křupavých oříšků a čokolády a vypadá i chutná. neuvěřitelně výborně. Bez žádného pečení vytvoříme lahodnou a zdravou tečku po výborném novoročním obědě a všichni si budou určitě pochutnávat na čerstvém dezertu.

Recept na nejlepší marokánky

Ingredience na připravu

  • 800 g hořké čokolády
  • 130 g lískových ořechů
  • 150 g Kešu ořechů
  • 30 g Pistácií
  • 150 g mandlí
  • 100 g pekanových ořechů
  • 50 g dýňových semínek
  • 250 g kandovaného ovoce
  • 30 g moučkového cukru
  • 50 g sušených meruněk
  • 5 ks sušených třešní

Postup

1. 300 ml vody přivedeme k varu. Nasypeme mandle a vaříme 1-2 minuty, scedíme a mandle oloupeme. 2-3 minuty ohříváme v mikrovlnné troubě.

2. Oloupané mandle dáme do misky, přidáme drobně nakrájené sušené meruňky, kandované ovoce, dýňová semínka, kešu oříšky, pistácie, mandle a pekanové ořechy. Nakrájíme dle libosti.


Připravíme si směs ořechů, semínek a ovoce.
Připravíme si směs ořechů, semínek a ovoce.

3. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a naplníme do cukrářského sáčku.

Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni.
Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni.

4. Na plech s pečícím papírem nastříkáme kolečka z čokolády různých velikostí a nasypeme směs ořechů, semínek a ovoce.


Cukrářským sáčkem tvoříme na plech kolečka různých velikostí.
Cukrářským sáčkem tvoříme na plech kolečka různých velikostí.

Na čokoládu vrstvíme směs ořechů a ovoce.
Na čokoládu vrstvíme směs ořechů a ovoce.

5. Plech s dezertem uložíme na 10 minut do mrazáku. Poté znovu nastříkáme trochu rozpuštěné čokolády na směs ovoce a ořechů a opět dáme na 10 minut do mrazáku.

Screenshot

6. Po zatuhnutí ukládáme za pomoci cukrářského sáčku s čokoládou na sebe od největšího k nejmenšímu cca 6 vrstev, čím dosáhneme tvaru vánočních stromečků. Poprášíme moučkovým cukrem.


Za pomoci čokolády a sáčku tvoříme stromečky.
Za pomoci čokolády a sáčku tvoříme stromečky.

Tip na dozdobení

Stromečky můžeme dozdobit na vrcholu kouskem nastříkané čokolády a kouskem červené kandované třešničky. Vypadá to velice efektně.

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest