Ořechoví ježci s kokosovými bodlinami jsou vzhledově velice krásné cukroví a určitě udělá radost na svátečním stole hlavně našim dětem. Tradiční recept na ořechovo-kokosové ježky je velmi oblíbený na svátečním stole i jako sladkost na rodinné , hlavně dětské oslavy. Ježci jsou nejen chutní, ale také hraví a veselí, což potěší hlavně děti, ale zalíbí se i dospělým. Na přípravu jsou jednoduší a hlavně – výsledný vzhled záleží jen na vaší kreativitě! Vezměte své děti a pojďte si spolu pohrát! Zaručená zábava při přípravě originálního vánočního cukroví.
Recept na vánoční ořechové Ježky s kokosovými bodlinkami
Ingredience k přípravě
- 350 g hladké mouky
- 50 g krupicového cukru
- 200 g másla
- 1 žloutek
- celé ořechy (dle chuti)
- čokoládová poleva, kokos, čokoládová zrna – na zdobení
Postup
1. Z mouky, cukru, másla a žloutku vypracujeme těsto, které necháme uležet cca 1 hodinu v lednici.
2. Z těsta děláme rukama malé kuličky, do kterých zabalíme celý oříšek a z nich vytvarujeme ježky, které ukládáme na plech s pečícím papírem.
3. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 25 minut.
4. Po upečení ježky vychladíme a namáčíme v čokoládové polevě a obalujeme v kokosu.
5. Polevou a špejlí zdobíme oči a čumáček. Můžeme zdobit dle vlastní fantazie.
Doporučení
Velikost si zvolíme podle svého – tradičně bývají ježíci velikosti vlašského ořechu, ale klidně můžeme vyzkoušet i menší nebo větší variantu. Pomocí rozpuštěné čokolády, čokoládových bonbónů, nebo rozinek uděláme oči a čumáček. Malý štěteček nebo párátko namočíme do čokolády a naneseme drobné tečky na oči. Čumáček můžeme vytvořit z většího bonbónku nebo malého kousku čokolády. Můžeme použít i perličky na zdobení dortů.