Tak toto nejsou jen obyčejné řezy. vypadají sice nenápadně, ale chutnají jako první kousnutí do zmrzliny v horkém létě. Jsou vynikající, krémové, chutnají opravdu jako zmrzlina a když dáte první sousto, víte, že už není návratu a vy musíte pokračovat. Ta chuť, když se spojí čokoládová poleva s vanilkovým krémem a jemným piškotovým korpusem je prostě dokonalá.

Tyto nanukové řezy voní bezstarostným dětstvím, ale udělají parádu i na svátečním stole a když je ztuhlé a studené vyndáte z lednice, vidíte, jak čokoláda krásně křupe a krém je vláčný a sametový, víte, že tohle je ten pravý dezert, který patří na stůl i v nejteplejším létě.

Recept na klasické osvěžující naukové řezy – letní pochoutku pro horké dny

Ingredience potřebné na přípravu letní pochoutky pro horké dny Klasické osvěžující naukové řezy

Těsto

  • plech 30×40 cm
  • 5 vajec
  • špetka soli
  • 180 g cukru
  • 10 lžic uvařeného vychlazeného kafe
  • 200 g polobrubé mouky
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 100 g mletých ořechů
  • meruňkový džem na potření

Krém

  • 450 ml mléka
  • 1 balíček Zlatého klasu
  • 250 g změklého másla
  • 180 g moučkového cukru
  • trochu rumu (volitelné)

Poleva

  • 180 g čokolády na vaření
  • 50 g tuku Cera

Postup přípravy nanukových řezů

1. Bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme z bílků a špetky soli tuhý sníh.

2. Postupně přidáváme v průběhu šlehání cukr krystal.

3. Dále šleháme a postupně přidáváme žloutky.

4. Poté postupně přiléváme vychlazené kafe.

5. Dále přidáme prosetou mouku s práškem do pečiva a jemně promícháme.

6. Nakonec jen zlehka přimícháme mleté ořechy.

7. Směs vylijeme na plech vystlaný pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 15 minut. Upečdný korpus necháme zcela vychladnout.

8. Těsto vyklopíme a stáhneme pečící papír.

Legendární Nanukové Řezy podle receptu mojí maminky

Legendární nanukové řezy pro mlsné jazýčky, podle receptu mojí maminky

9. Otočené těsto vrátíme zpět na plech a potřeme nejlépe meruňkovou marmeládou.

10.Z mléka a Zlatého klasu uvaříme pudink.

11. Pudink mírně vychladíme a přikryjeme folii, necháme vychladit na pokojovou teplotu.

12. Šlehačem vyšleháme změklé máslo a moučkový cukr do pěny.

13. Do máslové. pěny nejdřív zašleháme jednu lžící pudinku kvůli vyrovnání teplot a poté přidáme zbytek pudinku. Pro lepší chuť můžeme ochutit trochou rumu.

14. Hotový krém opatřeně rozetřeme na ořechový korpus a uhladíme.

Hotový krém naneseme na ořechový korpus.
Hotový krém naneseme na ořechový korpus.

15. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a přidáme Ceru. Pořádně rozmícháme a polevu necháme trochu vychladit, nedáváme jí na krém horkou.

16. Opatrně ji vylijeme na dezert a rozetřeme, Trochu polevy si necháme stranou a dezert dáme do lednice.

Mírně vychlazenou polevu vylijeme na vychlazený krém.
Mírně vychlazenou polevu vylijeme na vychlazený krém.

17. Cca po 20 minutách koláč vyndáme a zbytkem polevy jej ozdobíme pomocí lžičky. Opět vrátíme do lednice minimálně na 3 hodiny,nejlépe do druhého dne.

Nanukové řezy podáváme řádně vychlazené se šálkem horkého kafe, ideální spojení chutí!

Obrázek receptu na Záhadné černobílé řezy bez pečení, nazývané i Eskymo řezy

Eskymo řezy: Záhadné černobílé řezy bez pečení na kterých si pochutnáte

pozn.: částečně upraveno AI

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest