Tartaletky svým tvarem připomínají košíčky. Tento recept kombinuje přírodní sladidla a kokos, což nejen přidává exotický nádech, ale také zajišťuje lehkost a výživnou hodnotu dezertu. Díky tomu jsou tartaletky vhodné nejen pro osoby s bezlepkovou dietou, ale i pro ty, kteří se snaží omezit rafinované sacharidy nebo dodržují zdravější životosprávu.

Kokosové tartaletky zdobíme různými způsoby. Kromě čerstvého ovoce, jako jsou jahody, maliny nebo borůvky, můžeme přidat také strouhaný kokos, nasekané oříšky, jedlé květy nebo hoblinky čokolády. Tartaletky se hodí na oslavu nebo posezení s přáteli, a díky své velikosti jsou také vhodné jako cukroví na vánoční svátky.

Recept na Kokosové tartaletky bez mouky

Ingredience pro prípravu

Těsto

  • 160 g kokosových vloček
  • 2 vejce
  • 20 g krystálového cukru

Náplň

  • 270 ml mléka
  • 1 žloutek
  • 30 g cukru
  • 15 g kukuřičného škrobu
  • 80 g bíé čokolády

Postup přípravy receptu

Příprava Tartaletkového Těsta

1. Vidlčkou rozšleháme vajíčka s cukrem a kokosovými vločkami a vznikne nám polotuhé těsto.

Všechny ingredience na těsto smícháme dohromady.
Zdroj: Deliciousandsimple, Všechny ingredience na těsto smícháme dohromady.

2. Kokosové těsto naplníme do papírových košíčků (pro pečení je lepší variantou papírové košíčky ještě vložit do formiček na pečení košíčků anebo formy na pečení malých muffinů, kvůli udržení tvaru). Při plnění těsta do košíčků si můžeme pomoct malou skleničkou (panákem) ale i prstem pro vytvarování tartaletky.

Kokosové těsto naplníme do papírových košíčků.
Zdroj: Deliciousandsimple, Kokosové těsto naplníme do papírových košíčků.

3. Pečeme v troubě vyhřáté na 170 stupňů 20 minut. Po upečení vyloupneme z papírových košíčků a necháme vychladit.

Upečené tartaletky vyloupneme z papírového košíčku.
Zdroj: Deliciousandsimple, Upečené tartaletky vyloupneme z papírového košíčku.

Náplň do Tartaletek

1. Smícháme mléko, cukr, žloutek a kukuřičný škrob a mícháme na ohni než směs začne bublat.

Do uvařené náplně nalámeme bílou čokoládu a rozmícháme.
Zdroj: Deliciousandsimple, Do uvařené náplně nalámeme bílou čokoládu a rozmícháme.

2. Poté odstavíme z ohně a ještě do horkého pudinku zamícháme nalámanou bílou čokoládu.

3. Ještě teplou směs nalíváme lžící do vychladnutých tartaletek.

Tartaletky plníme krémem.
Zdroj: Deliciousandsimple, Tartaletky plníme krémem.

4. Můžeme zdobit dle chutí a nápadů.

Zdobíme dle chuti a nápadů.
Zdroj: Deliciousandsimple, Zdobíme dle chuti a nápadů.

Proč zrovna kokos?

Namísto klasického másla a mouky používáme na přípravu tartaletek strouhaný kokos, a recept je proto zdravější variantou klasických receptů z mouky, navíc má jednoduchý a rychlejší způsob přípravy. Kokos, který zde nahrazuje mouku, má mnoho zdravotních výhod. Obsahuje zdravé tuky, vlákninu, minerály jako železo, hořčík a draslík, a také středně dlouhé řetězce mastných kyselin, které jsou snadno stravitelné a pro tělo jsou výborným zdrojem energie.

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!



Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest