Umíte si představit tu pravou sladkost? Tak taková je právě chuť Lepené kokosky s krémem a džemem. Kombinace lineckého těsta, vanilkového krému, džemu, sladké pusinky a čokolády tvoří neuvěřitelnou chuť pravého sladkého cukroví. Jenom ten, kdo tohle cukroví vyzkouší, může poznat chuť této kombinace a tu pravou euforii z této dokonalé chuti. Milovníkům opravdu sladkého určitě nedá nevyzkoušet si letos tuto skvělou cukrovinku.

Recept na Lepené kokosky s krémem a džemem

Ingredience na přípravu

Linecké těsto

  • 210 g hladké mouky
  • 70 g moučkového cukru
  • 140 g Hery,
  • 1 žloutek
  • citronová kůra dle chuti

Vanilkový krém

  • 200 g vanilkového pudinku
  • 500 ml vlažné vody
  • 3 lžíce rumu,
  • 250 g másla
  • 4 PL moučkového cukru

Kokosky

  • 100 g bílků
  • 200 g krystalového cukru,
  • 1 lžička marmelády
  • 100 g kokosu
  • 2 lžíce strouhanky

Na zdobení

  • pikantní marmeláda
  • čokoládová poleva

Postup přípravy

1. Z ingrediencí na linecké těsto vypracujeme hladké těsto , které necháme v chladu odpočívat. Poté jej rozválíme na tenko a vykrajujeme kolečka, které ukládáme na plech s pečícím papírem a upečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 5 minut.

Připravíme si Linecká kolečka.
Připravíme si Linecká kolečka.

2. Z mléka a pudinku uvaříme hustý krém, který necháme vychladnout. Máslo vyšleháme s cukrem a postupně po lžících přidáváme vanilkové pudink. Přidáme rum a vyšleháme do pěny.

3. Bílky s cukrem vložíme do vodní lázně a mícháme dokud voda není horká, poté přidáváme do bílkové směsi marmeládu a kokos. Vyndáme z vodní lázně, zamícháme strouhanku a dobře promícháme. Na plech s pečíc ím papírem tvoříme hromádky, které upečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů 4-5 minut.

Na plech tvoříme hromádky z bílkové směsi.
Na plech tvoříme hromádky z bílkové směsi.

Jakmile kokosky zrůžoví, ztlumíme na 140°-150°C a dosušíme 10-15 minut. Necháme vychladnout.

Upečeme a dosušíme v troubě.
Upečeme a dosušíme v troubě.

Na linecké kolečko vytvoříme krémem koužek a dovnitř vložíme trochu marmelády. Na tento základ posadíme kokosku a dáme ztuhnout do ledničky.

Navrch posadíme vychladlou pusinku.
Navrch posadíme vychladlou pusinku.
Kokosky naplníme krémem a marmeládou.
Kokosky naplníme krémem a marmeládou.

Dolní část cukroví namočíme až po horní okraj krému v čokoládové polevě a necháme ztuhnout.

Spodek pusinek namočíme v polevě.
Spodek pusinek namočíme v polevě.

Dávkování a servírování

Z dávky určené tímto receptem by nám mělo vydat 45 kusů cukroví.

Pro luxusnější verzi můžete kokosky slepovat i karamelovým krémem nebo domácí ganache z čokolády a smetany.

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!


Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest