Jedná se o moderní nepečený dezert, který vypadá luxusně, ale působí hřejivě a hlavně domácky. Belgické lotusové sušenky, které si získaly svět pro svou bohatou, lehce pikantní chuť, tvoří v tomto dezertu nejen křupavý základ, ale mohou být i v krému nebo na povrchu, kde se roztírá lotusové máslo a vytváří skvělý zážitek.

Toto je sladký sen, který spojuje sladkost sametového krému s nezaměnitelnou karamelovou chutí právě těchto skvělých lotusových sušenek. Tento cheesecake má v sobě tu pravou zahřívací sladkost lehce kořeněné chuti s kapkou skořice a karamelu. A když se sušenky spojí s krémem mascarpone nebo smetanového sýra, vznikne dezert, který prostě chutná nezapomenutelně.

Recept na lotusového krále

Ingredience potřebné na přípravu Cheesecake s lotusovými sušenkami

  • 250 g Lotusových sušenek
  • 110 g másla
  • 250 g sýra Mascarpone
  • 125 g krémového sýra Philadelphia
  • 130 g moučkového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 lžíce vanilkové pasty
  • 25 g želatinového ztužovače
  • 50 ml vody
  • 250 g mraženého lesního ovoce
  • 50 g krupicového cukru
  • 50 ml vody na ovocnou směs
  • 1 plátek želatiny

Postup přípravy krémového cheesecaku s lotuskami

1. Sušenky Lotus rozmixujeme a prsty nebo mixérem vytvoříme s rozehřátým máslem sušenkové těsto.

Na korpus použijeme Lotusové sušenky.
Foto: Cooky.cz, Na korpus použijeme Lotusové sušenky.

2. Vzniklou směs vtlačíme do formy o průměru 20 cm a dáme schladit do lednice.

3. Do misky dáme sýr Mascarpone, zakysanou smetanu a sýr Philadelphia, přidáme cukr, vanilkový cukr a vanilkovou pastu nebo esenci a vyšleháme do hladkého krému.

4. Poté si připravíme za studena želatinový ztužovač s vodou a vznikne nám želatinová směs, do které postupně zamícháme krémovou směs a vyšleháme dohladka.

5. Vzniklou směs nalijeme na vychlazený korpus a dáme ztuhnout do lednice.

Na ztuhlý lotusový korpus nalijeme vyšlehaný krém.
Foto: Cooky.cz, Na ztuhlý lotusový korpus nalijeme vyšlehaný krém.

6. Nakonec si připravíme ovocnou vrstvu, Na mírném ohni necháme povařit mraženou ovocnou směs, například maliny, ostružiny a rybíz, přidáme 50 ml vody cukr.

7. Do 50 ml studené vody namočíme plátek želatiny a počkáme až nabobtná a změkne.

8. Poté želatinu přidáme do ovocné směsi, dobře rozmícháme a necháme 5 minut odstát.

9. Ovocnou směs opatrně lžící naléváme na ztuhlou krémovou náplň a necháme nejméně 4 hodiny tuhnout v lednici.

Tento dezert jsem poprvé ochutnala na husích hodech v jedné nejmenované restauraci a byl tak vynikající, že jeho chuť mně utkvěla v paměti asi napořád.

Obrázek k receptu na cheesecake s malinami

Luxusní cheesecake s malinami a lesklým želé

Obrázek k receptu nepečeného dezertu

Naprosto vynikající dezert, který se prakticky „připraví sám“. Zapomeňte na válení, šlehání i pečení

pozn.: částečně upraveno AI

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest