Makové cukroví má svůj nezaměnitelný půvab. Jemná struktura těsta s nádechem máku a osvěžující spojení s ovocnou marmeládou tvoří harmonii chutí, kterou si zamilují nejen milovníci tradičních sladkostí.

Makové cukroví lepené marmeládou je nejen chuťově bohaté, ale i vizuálně krásné. Pečení tohoto receptu je zážitek, který vás bude bavit od začátku do konce. Připravte ho a sledujte, jak rychle mizí ze stolu!

Recept na vánoční makové cukroví

Délka pečení v troubě 20 minut.

Ingredience pro přípravu

  • 300 g hladké mouky
  • 120 g moučkového cukru
  • 2 žloutky
  • 100 g mletého máku
  • 250 g másla
  • rybízová marmeláda

Postup přípravy

1. Do mísy vložíme mouku, moučkový cukr, žloutky, mák a změklé máslo.

2. Vypracujeme těsto pomocí robota nebo ručně.

Vypracujeme těsto.
Vypracujeme těsto.

3. Vypracované těsto zabalíme do sáčku a dáme uležet do lednice.

4. Odleželé těsto rozdělíme na 2 části a znovu ručně propracujeme.

5. Pracovní plochu posypeme moukou a těsto vyválíme na pláty.

Vyválíme pláty.
Vyválíme pláty.

6. Nyní vykrojíme požadované tvary a vyskládáme na pečící plech.

Vykrojíme požadované tvary.
Vykrojíme požadované tvary.

7. Plech vložíme do předehřáté trouby na 160°C a pečeme 20 minut.

8. Necháme vychladnout a polovinu sušenek potřeme marmeládou.

Upečeme dozlatova.
Upečeme dozlatova.

9. Slepíme se zbylými sušenkami a posypeme moučkovým cukrem.

Závěr

Při pečení tohoto cukroví si můžete vytvořit vlastní rituál. Od okamžiku, kdy mísíte těsto a cítíte vůni máku, přes pečení, kdy se domem šíří příjemná máslová vůně, až po finální zdobení, kdy jednotlivé kousky získávají svou jedinečnost. Slepení marmeládou je třešničkou na dortu – vybírejte tu nejlepší marmeládu, kterou máte po ruce. Rybízová dodá jemnou kyselost, meruňková zase sladkou ovocnou svěžest.

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest