Makové cukroví má svůj nezaměnitelný půvab. Jemná struktura těsta s nádechem máku a osvěžující spojení s ovocnou marmeládou tvoří harmonii chutí, kterou si zamilují nejen milovníci tradičních sladkostí.
Makové cukroví lepené marmeládou je nejen chuťově bohaté, ale i vizuálně krásné. Pečení tohoto receptu je zážitek, který vás bude bavit od začátku do konce. Připravte ho a sledujte, jak rychle mizí ze stolu!
Recept na vánoční makové cukroví
Délka pečení v troubě 20 minut.
Ingredience pro přípravu
- 300 g hladké mouky
- 120 g moučkového cukru
- 2 žloutky
- 100 g mletého máku
- 250 g másla
- rybízová marmeláda
Postup přípravy
1. Do mísy vložíme mouku, moučkový cukr, žloutky, mák a změklé máslo.
2. Vypracujeme těsto pomocí robota nebo ručně.
3. Vypracované těsto zabalíme do sáčku a dáme uležet do lednice.
4. Odleželé těsto rozdělíme na 2 části a znovu ručně propracujeme.
5. Pracovní plochu posypeme moukou a těsto vyválíme na pláty.
6. Nyní vykrojíme požadované tvary a vyskládáme na pečící plech.
7. Plech vložíme do předehřáté trouby na 160°C a pečeme 20 minut.
8. Necháme vychladnout a polovinu sušenek potřeme marmeládou.
9. Slepíme se zbylými sušenkami a posypeme moučkovým cukrem.
Závěr
Při pečení tohoto cukroví si můžete vytvořit vlastní rituál. Od okamžiku, kdy mísíte těsto a cítíte vůni máku, přes pečení, kdy se domem šíří příjemná máslová vůně, až po finální zdobení, kdy jednotlivé kousky získávají svou jedinečnost. Slepení marmeládou je třešničkou na dortu – vybírejte tu nejlepší marmeládu, kterou máte po ruce. Rybízová dodá jemnou kyselost, meruňková zase sladkou ovocnou svěžest.